Читај ми!

У реду у ресторану и председник!

Председник најмногољудније земље света Си Ђинпинг није одолео да сврати до свог омиљеног ресторана на порцију пирошки са луком, поврћем и џигерицом. Кинески председник стао је у ред као и сви, а људи који су поред њега чекали нису могли да верују својим очима.

Кинески председник Си Ђинпинг изненадио је своје сународнике када је стао у ред испред једног пекиншког ресторана да себи купи ручак, преносе кинески медији.

Си се јуче зауставио испред „Ћингфенга“, популарног локала у главном граду, где је наручио пирошке од свињетине с луком, поврћем и џигерицом.

Шеф државе је оброк, који је коштао око два и по евра, сам платио.

Вест о овом догађају брзо се проширила интернетом, у земљи где су званичници и елита често на мети критике због тога што не деле свакодневне проблеме с већином становника.

Блогери су писали да „не могу да верују својим очима“ да је председник Си стао у ред, платио рачун и сео да једе у препуној сали.

Кинески председник и други високи званичници ретко се мешају са осталим становништвом и углавном бораве у добро чуваном елитном кварту Пекинга Џонгнахаи.

Си од доласка на власт настоји да промовише једноставност и противи се луксузу. Покренуо је и акције сузбијања корупције међу званичницима партије и владе.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво