Читај ми!

Имам троје деце и извињавам се, али не седморо

Демантујући гласине о љубавницама и ванбрачној деци, славни филмски режисер Џанг Јимоу извинио се кинеској јавности због тога што је прекршио национално правило о планирању породице. Имам троје деце и вољан сам да прихватим истрагу и казну у складу са кинеским законима и правилима, каже синеаста.

Кинески филмски режисер Џанг Јимоу признао је да су он и његова жена Ћен Тинг прекршили национална правила о планирању породице тако што имају троје деце, због чега се у отвореном писму извинио кинеској јавности.

У писму објављеном на интернету наводи се да пар има два сина и ћерку и да је вољан да прихвати истрагу и казну у складу са кинеским законима и правилима.

Истовремено, у писму се негирају информације да Џанг има љубавницу и још седморо деце са различитим женама. Режисер ће покренути правни поступак против оних који су га наводно оклеветали.

Џанг, један од најистакнутијих припадника пете генерације кинеских филмских режисера, дебитовао је 1987. године филмом Црвена трска (Red Sorghum) и за свој филмски рад освојио је бројне награде широм света.

Био је и главни режисер церемонија отварања и затварања Олимпијских игара у Пекингу 2008. године која је својом оригиналношћу задивила свет.

Режирао је и гостовање миланске Скале у Забрањеном граду.

Кинеска политика планирања породице представљена је крајем седамдесетих година прошлог века, ограничавајући парове у градским срединама на једно дете, а парове у сеоским срединама на два детета, под условом да прво дете буде девојчица.

Та политика недавно је ревидирана тако да је сада паровима дозвољено да имају и друго дете ако су супружници јединац и јединица. Одлуком из новембра ове године паровима је допуштено да имају и друго дете чак и ако је само један од супружника јединац или јединица.

Током маја медији су преносили да се Џанг поново оженио и да има укупно седморо деце, једно са бившом женом, троје са Ћен и још троје са две љубавнице.

То није изазвало велики одјек у јавности и није довело до истраге локалне канцеларије за планирање породице, све до 29. новембра, када је канцеларија у граду Вуксију саопштила да је у град стигао агент који ће се бавити паром Џанг и Ћен.

Џангов случај изазвао је огромно негодовање на интернету због тога што славне личности имају више деце него што је дозвољено.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара