Читај ми!

Шерил Кроу знала да се Армстронг допингује

Један од сведока допинговања бициклисте Ленса Армстронга била је његова тадашња партнерка Шерил Кроу. Према наводима аутора књиге "Wheelman", певачица је присуствовала недозвољеној специјалној трансфузији, коју је спортиста примио током лета за Белгију 2004. године.

Америчка певачица Шерил Кроу, била је сведок допинговања бициклисте Ленса Армстронга, преносе медији наводе из књиге Wheelman о паду тог америчкг шампиона, која се налази у продаји.

Власти су прошле године доживотно суспендовале седмоструког узастопног шампиона Тур де Франса, због коришћења допинга.

Певачица и спортиста били су у вези од 2003. до 2006. године, а према наводима из књиге, Шерил је присуствовала илегалној специјалној трансфузији коју је њен тадашњи момак примио током лета за Белгију 2004. године приватним авионом, пише Гардијан.

Књигу Wheelman: Lens Armstrong, the Tour de France and the Greatest Sports Conspiracy Ever написали су новинари Рид Алберготи и Ванеса Оконел, сакупивши сведочења више од 100 Армстронгових тимских колега и полицијских истражитеља који су испитивали наводе о допинговању.

„Армстронг није покушавао да крије трансфузије од ње, био је потпуно отворен по том питању. Веровао је да Кроу не би новинарима нити било коме другом причала о допинг програму тима. Он јој је објаснио да је то једноставно део спорта - и да сви бициклисти раде исто“, пише лист.

У књизи се наводи и да су пет година после њеног раскида са тадашњим шампионом, амерички истражитељи испитали певачицу у оквиру истраге о допинговању, и да је она за своје сведочење добила статус сведока којим је заштићена од оптужби.

После година негирања, Армстронг је почетком ове године, у интервјуу са чувеном америчком водитељком Опром Винфри, коначно признао да је користио забрањена средства током професионалног бављења спортом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара