Читај ми!

Кејт родила дечака!

Велика Британија коначно може да одахне. Војвоткиња од Кембриџа Кејт родила је здравог дечака 3,8 килограма тешког. Принц Чарлс пресрећан због рођења унука. Ово је догађај од националне важности, рекао премијер Дејвид Камерон. Барак Обама и његова жена Мишел честитали британској краљевској породици.

Војвоткиња од Кембриџа Кејт родила је у болници „Сент Мери“ у 17.24 часова здравог дечака. Нова принова британска краљевске породице била је по рођењу тешка 3,8 килограма.

Према писању британских медија, порођај је трајао 11 сати. Принц Вилијам био је присутан током порођаја. Из Кенсингтонске палате саопштено је да су и мама и беба добро. Дете ће носити титулу принца од Кембриџа.

Из болнице је краљици Елизабети Другој у Бакингемску палату послат допис са информацијама и потписом лекара, након чега је испред палате истакнуто и званично саопштење о рођењу краљевске бебе. 

Сви чланови краљевске породице обавештени су и одушевљени вестима, наводи се у званичном саопштењу.

Принц Чарлс рекао је да су он и Камила одушевљени доласком унука на свет, додајући да је поносан и срећан што ће бити деда.

„Моја супруга и ја смо пресрећни због доласка на свет мог првог унука. То је специјалан тренутак за Вилијама и Кејт и ми смо срећни и због њих“, истакао је принц Чарлс.

Рођење сина Вилијама и Кејт поздравио је и Дејвид Камерон. „Желимо им све најбоље. Ово је догађај од националне важности“, истакао је британски премијер.

Иначе, прве вести о рођењу стигле су из Кенсингтонске палате, дому где живи принчевски пар, што је веома неуобичајено, пошто је за овакве информације задужена Бакингемска палата.

Име детета још није познато, а Вилијам и Кејт су замолили јавност да причека још пар дана. На улицама Лондона, после објављивања вести, почело је славље.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво