Читај ми!

Преминуо Денис Фарина

Холивудски глумац Денис Фарина преминуо је у 70. години живота. Познат по улогама мафијаша у филмовима попут „Поноћна трка“, „Ухвати Шортија“ и „Снеч“, Фарина ће такође остати упамћен и по запаженој улози полицијског поручника Maјка Торела у серији „Криминалистичкa прича“. Од 1967. дo 1985. године је заиста био полицајац у чикашкој полицији.

Денис Фарина, звезда серије Закон и ред, преминуо је у Скотсдејлу, у Аризони, у 70. години живота. Глумац је умро од крвног угрушка у плућима.

Фарина је био холивудска легенда, а појавио се у многим филмовима и серијама. 

Осим улога полицајаца, Фарина је често глумио мафијаше, попут Џима Серана у филму Поноћна трка, Реја „Боунса“ Барбонија у комедији Ухвати Шортија и рођака Ејвија у Снечу.

Упамћен ће остати и по улози непоткупљивог полицијског поручника Мајка Торела у серији Криминалистичка прича (Crime Story). Поред запаженог издања у серији Закон и ред (Law & Order), Фарина је био једна од звезда нове серије Срећа у продукцији ХБО канала.

Пре него што је постао глумац, Фарина је радио као полицајац у чикашкој полицији од 1967. до 1985. године.

Рођен је у Чикагу 1944. године, а иза себе је оставио троје деце из брака са бившом женом Патрисијом, од које се развео 1980. године. Има и шесторо унучади.

Портпарол познатог уметника рекао је да је глумац иза себе оставио и ожалошћену девојку и „љубав свог живота“ Меријан Кејхил.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво