Читај ми!

Дечак!

Војвоткиња од Кембриџа Кејт родила је у болници „Сент Мери“ у Лондону дечака, преноси Би-Би-Си. Војвоткиња се породила у 17.24 часова, а беба је тешка 3,8 килограма.

Британска краљевска породица добила је принову. Војвоткиња од Кембриџа Кејт је у 17.24 родила дечака тежине 3,8 килограма. Принц Вилијам био је присутан током порођаја.

Убрзо по објављивању вести на улицама широм Лондона почело је славље.

Војвоткиња од Кембриџа је примљена рано јутрос, нешто пре 6 часова, у болницу „Сент Мери" у западном Лондону.

Кејт се иначе породила у приватном „Линдо“ крилу болнице, где је принцеза Дајана родила Вилијама (1982) и његовог млађег брата, принца Харија.

О њој су се бринуо врхунски медицински тим који је предводио краљевски гинеколог доктор Маркус Сечел, бивши гинеколог краљице Елизабете Друге.

Краљица Елизабета Друга стигла је око 16 часова у Бакингемску палату, а окупљени су је поздравили бурним аплаузом. 

Беба ће бити трећа у реду за британски престо, иза деде Чарлса и оца Вилијама, као краљ или краљица Британије и 15 других земаља, укључујући Канаду и Аустралију.

Иако је узбуђење у Великој Британији огромно, запосленима и пацијентима у болници „Сент Мери“ је порођаја „преко главе“, преноси телевизија Скај.

Пацијенти којима треба помоћ, људи на штакама и труднице морају да се боре како би се пробили кроз море новинара, знатижељника, фоторепортера и камермана.

Прво се јавља краљици

Према протоколу порука је прво послата краљици. Документ је потписао доктор, а краљев помоћник га је однео од болнице „Сент Мери“ до Бакингема.

Након што је порука стигла до краљице, обавештење за народ је постављено на дрвени штафелај у дворишту испред Бакингемске палате.

Премијера Велике Британије Дејвида Камерона, кантерберијског надбискупа и остале високе званичнике обавестио је секретар краљевског пара.

Истовремено, на званичним налозима Бакингемске палате на Твитеру и Фејсбуку је такође објављена вест о краљевској принови.

То је и једина новина у стриктној процедури објављивања вести о рођењу краљевске бебе. 

Поводом рођења краљевске бебе традиционално су испаљена 62 плотуна на лондонском Тауеру и 41 плотун у парку недалеко од Бакингемске палате.

Водећи британски економиста Хауард Арчер рекао је за Телеграф да ће порођај макар мало погурати британску економију, с обзиром на то да ће се појачати продаја сувенира, играчака, књига, па чак и алкохола током славља.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво