Читај ми!

Оптужују је да је певала диктатору!

Организације за заштиту људских права осудиле су последњи наступ Џенифер Лопез зато што је председнику Туркменистана, земљи са једним од најрепресивнијих режима, Грубангулију Бердимухамедову певала на рођенданској прослави.

Добро је познато да музичари често наступају по приватним журкама богатих и утицајних. Тако је Џенифер Лопез певала на рођенданској прослави председника Туркменистана Гурбангулија Бердимухамедова.

Ништа не би било чудно да се нису јавиле организације за заштиту људских права осуђујући певачицин потез и тврдећи да је режим у Туркменистану један од најрепресивнијих на свету.

Њена портпаролка потом је рекла да певачица уопште не би долазила у ту бившу совјетску републику да је знала за тамошња кршења људских права.

Америчка поп звезда и глумица хиспано порекла певала је председнику Туркменистана у суботу увече.

Како је наведено, овај догађај је организовала „Кинеска национална нафтна корпорација", и није се радило о политичком догађају, али је Бердимухамедов дошао на њега.

Организације за људска права, укључујући Хјуман рајтс воч, критикују Бердимухамедова због репресије у Туркменистану, који описују као једну од „најрепресивнијих земаља на свету".

„Да смо знали о кршењу људских права било какве врсте, Џенифер не би присуствовала", рекла је певачицина портпаролка.

Рођенданска серенада је био захтев који је кинеска корпорација поставила пред сам почетак наступа Лопезовe, и она је „љубазно прихватила", наводи се у саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се