У духу романтичних вестерн филмова

Шешири са широким ободом, чизме, кожне сукње, тексас јакне, крзнени детаљи, мантили који прате линију тела, саставни су део изгледа који канадски двојац Дин и Ден Катен препоручују за следећу јесен и зиму.

Оснивачи модне куће Dsquared2, браћа Дин и Ден Катен, познати су по стварању уличне, урбане моде, обогаћене естетиком гламура и рока. Ипак, осмишљавањем колекције за јесен/зиму 2011/12. године истражили су до сада неистражене пределе и предложили дамама мешавину стилова који дају необичан и нехајан изглед.

Колекцијом доминирају узане фармерице и црне кожне панталоне, црне и беле креације, кожни детаљи, рукавице и шешири широког обода уз додатке кожних прслука и мантила. Све у свему, необична колекција која сугерише слојевито и немарно облачење.

Каубојски елементи у виду незаобилазних шешира, прслука с ресицама, мотиви инспирисани вестерн филмовима, одлично се котирају на лествици модних трендова за предстојећу сезону.

Све то не треба да чуди, јер тренутно модном сценом владају егзотични и неудобни трендови, од психоделичних принтова, тетоважа, па све дo популарно названог војничког стила (милитари лука). Ипак, за оне који негују префињеност, ту су цветни дезени, беле хаљине, чипкасто рубље.

Саставни део колекције куће Dsquared2 за наредну јесен и зиму су и чизме, кожне сукње, тексас јакне са крзненим детаљима и мантили који прате линију тела.

Већина модела линије представљене на Миланској смотри моде израђена је од коже, крзна, тексаса, материјала карираног дезена, што је потпуно у складу са поруком која се намеће на први поглед: „Следеће зиме постаните каубојка!".

Међу ревијама које су на Недељи моде у Милану изазвале највише пажње свакако се издвајају оне на којима су представљене колекције кућа Алберта Ферети, Рокобароко, Долче и ГабанаЏон Ричмонд.

Када је реч о елеганцији и непревазиђеном шику, Прада и Гучи и овог пута деле прво место, јер својим креацијама приказују жену која је увек спремна да заводи.

Ден и Дин Катен у тако јакој конкуренцији, захваљујући свежем приступу каубојској теми, заузели су завидну позицију и осигурали армију младих припадница нежнијег пола које ће желети да изгледају као Dsquared2 девојка. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво