Оштре линије, изазовност и грациозност

Португалска модна дизајнерка Фатимa Лопез за следећу сезону јесени и зиме препоручује елеганцију и отменост. Колекцијом представљеном на Недељи моде у Паризу доминирају крзно и кожа, али за јединствен изглед неопходна је и необична фризура.

Недеља моде у француској престоници била је прилика да многи светски дизајнери прикажу своје колекције за предстојећу сезону.

Међу оним креаторима који су у свету већ доказали квалитете свог рада свакако је и Фатима Лопез, која је на португалској модној сцени присутна већ двадесетак година.

На недавно одржаној ревији још једном је потврдила свој квалитет, приказавши оригиналне креације колекције за пролеће/лето 2012. године, израђене од природних материјала, које је публика поздравила громогласним аплаузом.

Једна од најпознатијих португалских креатора већину својих модела израдила је од крзна и коже, а палета боја варирала је од топлих тонова црвене и браон, до хладне плаве и црне која је и најзаступљенија на моделима.

Ципеле и чизме са изразито високим платформама, као и необичне фризуре су додатно употпуниле изглед којим доминирају сведене елегантне хаљине, сукње високог струка и раскошне бунде.

Лопезова је на светску модну сцену ступила 1994. године, такође, ревијом на Париској недељи моде и до данас је једини португалски дизајнер који успева да парира светским великанима високе моде.

Свој први бутик ван територије Португала отворила је управо у Паризу још 1996. године, а успела је да се пробије и на америчко тржиште. Од 2003. године њена одећа се продаје и у Лос Анђелесу.

Медијску сензацију изазвала је 2000. године, када се на модној ревији појавила у тада најскупљем бикинију на свету, који је био направљен од злата и дијаманата, а коштао је милион долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво