Холивудски обрачун црвене и беле

Додела Оскара је идеална прилика да се код многих холивудских дива, поред глумачких и певачких талената, примете и модни. „Версаће“, „валентино“, „кевин клајн“, „гучи“ и „шанел“ хаљине у црвеној и белој боји доминирале су испред Кодак театра.

Када су се мало смириле страсти међу филмским радницима после доделе признања Америчке филмске академије, на сцену је ступио модни жири, оштрог пера, као и увек. За црвени тепих испред Кодак театра у Лос Анђелесу неопходна је врхунска елеганција. Грешке се не праштају било да је реч о дамама или припадницима јачег пола.

Креатори су и овог пута понудили раскош у материјалу и кројевима, али су за избор боја, ипак, биле задужене саме даме или модни стручњаци чије су савете тражиле.

Ако би се свечаност доделе награда Америчке филмске академије описивала бојама, онда би се могло рећи да је била претежно црвених и белих нијанси.

Холивудске диве јасно су показале да се ни у најсвечанијим тренуцима не одричу савета модних стручњака, те је то можда разлог којим се објашњава сличност у њиховом изгледу.

Изразито дуге црвене хаљине, са шлеповима који се вуку по тлу, ипак су, свака на специфичан начин, истицале линију своје познате власнице.

Ен Хатавеј, иако је као водитељка целовечерњег програма променила више атрактивних модела, црвеним тепихом је прошетала у црвеној „валентино" хаљини.

Шармантна Сандра Булок била је у хаљини Вере Ванг, на први поглед веома слична избору Џенифер Хадсон и Ен Хатавеј.

Опције са откривеним леђима и раменима, деколтиране, биле су непогрешив избор, који даје мало простора за лошу оцену модних критичара.

Оне диве које су остале верне неутралној и увек прикладним нијансама беле, беж, шампањца, ваниле... своју посебност истакле су детаљима попут светлуцавог штраса, тила и перија.

За групу дама у белом с правом се може рећи да су биле креативније у избору кројева.

Није тајна да су све хаљине потписали познати креатори, али модна признања за начин на који су носиле те креације може се доделити тамнопутој оскаровки Хали Бери, шармантној Мишел Вилијамс и младој Хејли Стајнфелд, која је била једна од кандидаткиња за престижну награду Академије у категорији епизодне глумице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво