Судар краљевске елеганције и бунта

Трећи дан Лондонске недеље моде прошао је у знаку модне панк диве Вивијен Вествуд. Модели намењени сезони јесен/зима 2011. године одишу бунтовничким и ексцентричним духом креаторке, истовремено поштујући класичан енглески крој и правила отмености.

Вивијен Вествуд и даље косу фарба у јарконаранџасту боју, носи раскошне хаљине и доказује да је у тренду и у седмој деценији живота, не губећи нимало свој бунтовнички и ексцентрични дух.

Ова британска култна дизајнерка одржала је ревију у оквиру Лондонске недеље моде и новим моделима линије Red Label показала је да, иако године пролазе, не значи да квалитет и оригиналност њеног дизајна бледе. Напротив.

Авангардне креације које искусна креаторка потписује спој су неустрашивог неконформизма и осећаја за традицију, па се тако и овог пута играла помало заборављеним комбинацијама, правећи пародију на британску краљевску породицу.

Направљени од типичних енглеских материјала, попут твида тартан дезена, модели поштују традицију класичног енглеског кројења и технике старих мајстора. Колекција за јесен/зиму 2011. године обилује и чувеном британском вуном, то јест, трикотажом.

Креације и модели су деловали прилично неуредно, а фризуре су обликоване помоћу жице и меке тканине тако да визуелно подсећају на круне, а биле су заступљене и мараме сличне онима које носи краљица Елизабета Друга.

Авангардна креаторка је и овог пута била строги професионалац и за своју ревију је ангажовала најбоље сценске маскере, па је било тешко препознати моделе, захваљујући ефектној шминки и ексцентричним фризурама.

Чланови краљевске породице често су инспирисали Вивијен Вествуд, али сада посебан печат даје авангардан поглед на савремени модни израз, из перспективе Алисе у земљи чуда.

Глобална помама за предстојећом свадбеном свечаношћу принца Вилијама и Кејт Мидлтон приморала је креаторку да демантује гласине да ревија на којој су представљени најновији модели Red Label линије има било какве везе са тим.

Британска креаторка је позната по контроверзним креацијама, али су оне увек проналазиле пут до ормара жена широм света.

И поред тога што је већи део своје каријере посветила противљењу државном поретку и друштвеним нормама, Вивијен је и сама постала једна од институција Велике Британије, а прозвана је и енглеском краљицом стила.

Одувек посебна, бунтовна и потпуно другачија и даље је на врху, што показује велика посећеност ревија и громогласних аплауза који ни сада нису изостали.

Модни познаваоци стила који је уткан у моделе са потписом Вивијен Вествуд кратко описују као непредвидљив, тренди и свеж.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво