Добро дошли, бркови!

Више не може да се прећуткује чињеница да су се бркови вратили у моду. После деценија проведених само на лицима најтрадиционалнијих мушкараца, тај украс освануо је и на лицима познатих личности. Бред Пит, Шон Пен и Дони Трехо одлучили су се да прате најновији тренд, а ни млађе генерације славних нису суздржане.

Бркови су знак мужевности и неприкосновеног ауторитета, духовне и телесне зрелости, тврде стручњаци. Полицајци у Индији, на пример, морају да их носе, не би ли одавали утисак моћи и озбиљности органа реда и мира.

За разлику од те азијске државе, међу мушкарцима у остатку света такав украс на лицу последњих година није био нимало популаран, осим код појединих припадника старијих генерација.

Брци су били заштитни знак непоновљивог Салвадора Далија, њихове потенцијале користио је и Адолф Хитлер, а брада је красила Карла Маркса, Николу Пашића и многе друге познате личности.

Међутим, на почетку друге деценије 21. века, чини се потпуно изненада, бркови су се вратили на велика врата у животе, како познатих, тако и непознатих мушкараца.

Деценијама се нису предавали, живећи само на лицима оних најтрадиционалнијих и најистрајнијих мушкараца, да би дочекали својих пет минута и сада постали главни модни тренд јачег пола.

Глумци Колин Фарел, Џејсон Ли и Шон Пен представници су новог таласа „брка" међу познатима који прети да поплави читаву филмску елиту. Сваки на свој начин, са дебљим или тањим брковима или у комбинацији са брадом, доприносе популарности новог тренда.

Ипак, сматра се да је „брката револуција" почела када се један од најпожељнијих мушкараца данашњице Бред Пит појавио у Тарантиновом филму Ingloriоus Bastards са крајње шармантним брчићима. Жене широм света биле су одушевљене, а мушкарци су се запитали да ли је време да се том украсу дозволи повратак у свакодневицу.

Још један Тарантинов јунак, овог пута из филма Machete, представио је јавности своје виђење украса на лицу. Одабравши нешто дебље бркове који су спуштени са стране, Дени Трехо је формирао сопствени заштитни знак.

У групи љубитеља мужевног изгледа, налази се и један режисер - Дарен Аронофски са риђим изданцима на лицу. Модни стручњаци тврде да режисеру Црног лабуда бркови одлично пристају и да не треба да мења свој изглед.

Да ни млађе генерације нису имуне на нови тренд, показала је тинејџерска звезда Џастин Бибер, појављујући се у јавности са танким брковима. Млади певач можда јесте успео да освоји четири признања на додели Америчких музичких награда, али је још млад да би могао да се похвали бујним маљама на лицу, па је највероватније морао да прибегне вештачкој варијанти.

Чини се да су модни креатори први уочили тихи повратак украса изнад горње усне, у прилог чему говоре бројне ревије са брадатим и бркатим манекенима.

Не каже се без разлога: „То је он, главом и брадом", зато водите рачуна о стилу који ћете изабрати када је реч о украсима на лицу, како не бисте оставили лош утисак, поручују стручњаци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво