У царству кошуља

Некада резервисане само за озбиљне одевне комбинације, кошуље су се вратиле на велика врата на писте и у ормане дама у тренду. Осим карираних, које су најпопуларније ове сезоне, ту су и цветне, туфнасте и незаобилазне једнобојне.

Карирана кошуља је један од оних одевних предмета који је „стално ту негде''. Одлази и враћа се у тренд сваких неколико година. Популарна је како међу тинејџеркама, тако и међу дамама у годинама. Својевремено је била симбол бунтовничког духа, панка, рока и гранџа.

Карирани материјали настали су на територији Велике Британије, иако никад у потпуности није објашњено порекло и разлог ношења таквих дезена. Једино што стручњаци са сигурношћу могу да тврде је да се интересантне шаре први пут појављују у 16. веку и то у Велсу, супротно укороњеном мишљењу да потичу из Шкотске или Ирске.

Због свог квалитета и топлине, кошуље од карираних материјала постале су тражена роба и међу морепловцима, грађевинским радницима, а потом и првим емигрантима који су се упутили према америчком континенту, где су постале заштитни знак каубоја на Дивљем Западу.

Данас, сви познати брендови имају у својим колекцијама кариране кошуље, а цене се крећу у складу са ексклузивношћу дизајнерског потписа.

Осим модела са том препознатљивим дезеном, ове сезоне изузетно су популарне и кошуље са цветним мотивима, тачкицама, пругама, као и традиционалне једнобојне.

Главна предност кошуља је то што се изузетно успешно уклапају у најразличитије одевне комбинације. Она је део рокерског изгледа, може се ушушкати међу елегантну одећу за вечерњи излазак, а строга правила корпоративног одевања наводе је као једину опцију уз одело, и мушко и женско.    

Уз одговарајући накит и каиш, лако се од обичне, мало дуже кошуље може направити веома интересантна туника, такође, ако се обучете испод прслука од крзна или вуненог џемпера, бићете потпуно спремне за хладне дане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво