"D&G" ретро сензуалност

Дизајнерски тим модне куће „Долче и Габана“ у традиционалном изгледу Италијанки виде непресушан извор инспирације. Следећег пролећа и лета у тренду су сензуални бели и црни памучни материјали са чипканим украсима.

Прошлогодишњу „чипкану рапсодију" дизајнерски двојац Доменико Долче и Стефано Габана претворио је у „празник у белом".

Недеља моде у Милану, која се одржава од 22. до 29. септембра, окупља крем италијанске али и светске модне индустрије.

За пролећну колекцију Долче и Габана одабрали су тему наслеђа, што се испоставило да је пун погодак.

Идеја традиционалне женствености, нарочито када је реч о италијанским креаторима, никада није много далеко.

Тако је „краљица попа" Мадона прошле зиме изгледала веома сензуално поред судопере у кампањи за моделе модне куће „Долче и Габана".

Наредног пролећа у визији двојице дизајнера, жена ће бити још традиционалнија у комбинезону од белих памучних материјала са чипканим украсима. Долче и Габана користили су материјале, начин израде и украсе који су већ генерацијама познати Италијанкама.

Тек повремени искорак у црно без обзира на то да ли је реч о комбинацији корсета и сукњи налик на подсукње за кринолине или кратке уске хаљине права је посластица за праве љубитеље моде.

Ретро доњи веш извиривао је кроз танке, лагане и готово прозрачне слојеве, док су украси од разних материјала и плетени детаљи и обруби истовремено чинили моделе још традиционалнијим, али и савременијим.

Према речима критичара, квалитет материјала изгледа да је одиграо главну улогу у формирању префињеног изгледа.

Брижљиво одабрани комади накита, дали су посебан печат креацијама. Златни ланчићи са дискретним и женственим привесцима, наушнице и необавезне пунђе савршено су се уклопили у изглед раскошне италијанске лепотице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво