Урбана антика Доне Каран

Залазак Сунца изнад пустиње као и античка мода послужили су америчкој креаторки Дони Каран као инспирација при осмишавању пролећне колекције. Природни тонови, спој футуристичког, урбаног и уметничког стила учиниће припаднице лепшег пола апсолутно неодољивим.

Чувена модна дизајнерка Дона Каран за пролећни изглед наредне године одабрала је природне и пастелне тонове у комбинацији са урбаним изгледом.

Креације „органског" стила представљене током Недеље моде у Њујорку са етикетом "DKNY" засигурно ће бити хит наредне сезоне.

У основи веома једноставног изгледа, креације Доне Каран овог пута су футуристичког стила, али са очигледним печатом моде античког доба. 

Колекција је била разиграна у линији и форми, али истовремено није одступала од женске силуте.

Свака нијанса пустиње обасјане сунцем присутна је у колекцији - од најблеђих тонова песка и пергамента, преко топлих боја меда и светлог дрвета, па све до нежно златне.

Искусна креаторка уклопила је узану јакну боје ваниле од комбинације стреч сатена и металик ребрастог кепера са нежном хаљином од гужваног жоржета са дубоким прорезом.

Све технике шивења које се могу замислити примењене су приликом стварања „екстравагантних уметничких модела". На времену и труду очигледно се није шкртарило јер су за посебно гужвање, савијање и увртање материјала на појединим местима били потребни сати напорног, прецизног рада.

Иако су на први поглед дуге хаљине са високим изрезима доста покривале, у суштини нису препуштале много машти.

Неке од креација које су могле да се виде на модној писти имале су волан ревере од чипке, док су дугачке сукње лаганих материјала весело поигравале и уплитале се око ногу манекенки.

И сама Дона Каран била је обучена у стилу модела које је представила. Пракса је показала да када и аутори носе одећу коју су креирали, колекција засигурно има успеха.

На овогодишњој смотри моде у Њујорку до сада је као обавезан део колекција безмало свих модних дизајнера била дугачка хаљина.

Линија Доне Карен одисала је сигурношћу и смелошћу, а критичари истичу да је ово тек почетак такозваног „органског" (organic) стила у модној индустрији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво