Мушка одећа у служби женствености

Даме које је увек привлачила идеја о позајмљивању одеће из мушког ормана, биће обрадоване трендовима за предстојећу сезону. Креатори су позајмили линије и детаље карактеристичне за гардеробу јачег пола, све то да би жене учинили још женственијима.

Модни трендови за предстојећу јесен и зиму, бар су тако замислили водећи дизајнери, имају „мужевну" ноту.

Комади гардеробе инспирисани стилом који је обично намењен припадницима јачег пола заузели су значајно место на модним пистама, приликом представљања колекција за ову сезону.

Међутим, нема места забринутости да ћете, носећи овакву гардеробу, изгледати мужевно - мушки прслуци, строго кројене панталоне, блејзери и кравате, само су инструмент за истицање женствености.

„Мушка одећа женама даје чврстину. Постоји нешто нарочито секси код жена које носе добро скројена одела. Стил је веома снажан, али истовремено изузетно женствен, уз чисте и једноставне линије", објашњава стилиста Џои Тирни.

„Хвала небесима за легенде као што су покојни Александар Меквин или Коко Шанел који су нас научили да, када се одевна комбинација добро изведе, може да произведе изузетно шик и софистициран ефекат", каже модни стручњак Џини Маи.

Уколико вас привлачи идеја да позајмите нешто из мушког ормана, морате имати у виду неколико корисних савета, да не бисте постигли ефекат сасвим супротан од жељеног.

Веома је важно да вам је одећа таман, односно, да прати линију вашег тела. Поента није у томе да сакријете своје тело, него да истакнете оно најбоље.

Дакле, избегавајте превелику одећу. То што носите мушку одећу не значи да треба да изгледате као мушкарац.

Додајте женствене детаље, као што су провидни материјали и чипка. Уз мушка одела одлично ће пристајати изузетно женствене свилене блузе или ешарпе.

Позајмите модне детаље из мушке гардеробе да бисте дали занимљиву ноту некој женственој комбинацији.

Дугмад за манжетне искомбинујте са омиљеном блузом или покушајте да у „шкрињи са породичним благом" ископате неки џепни сат.

Било да се одлучите да „главна звезда" ваше одевне комбинације буде позајмљена из мушког ормана или „штрпнете" неки модни детаљ - само напред, бићете у тренду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво