Изабрана најмодернија улица на свету

Оксфорд улица у Лондону, најпрометнија европска улица и „окупљалиште“ познатих брендова, убедљиво је освојила прво место као најмодернија светска улица у анкети магазина „Дрејперс“.

Захваљујући својим најјачим атрибутима као што су број фирмираних брендова, приступачност и „преношење високе моде у бутике", лондонска Оксфорд улица однела је победу као најмодернија у свету.

Најпрометнија улица у Европи је врло лако победила конкуренцију из Њујорка, Париза, Милана.

У анкети модног магазина „Дрејперс" учествовало је 50.000 професионалаца запослених у модној индустрији, а чак 89 одсто је изабрало управо лондонску главну улицу.

Кампања за препород Оксфорд улице трајала је веома дуго и било је неопходно променити њено уморно лице и направити нешто што ће привући светске марке.

Данас, Оксфорд улица угошћава брендове као што су „Најк", „Гап" и многи други. Такође, 2,6 милиона купаца је посети на годишњем нивоу и „остави" 6 милиона фунти.

Иначе, препород улице је симболички обележен прошлог новембра када је отворен „Икс прелаз".

„Уколико једна модна компанија жели да буде узета за озбиљно на светској сцени, неопходно је да буде присутна у Лондону. Око 50 милиона туриста купује у Оксфорд улици, тако да је ово заиста излог у свет", изјавила је Џесика Прајс Браун, уредница магазина „Дрејперс".

Харијет Квик, модни уредник „Вога" уверен је да Оксфорд улица „наставља да буде Вавилон моде".

„Топшоп" продавница представља најпознатију марку Оксфорд улице. Кејт Мос је са њом сарађивала три године, међутим ове недеље сарадња је окончана. Још једна колекција Мосове ће ипак бити лансирана у „Топшопу" и то крајем октобра.

„Нисам изненађен да се Оксфордска улица налази на врху. Где другде на свету можете да пронађете познате дизајнере из целог света укомпоноване са променљивом уличном модом?", пита се градоначелник Борис Џонсон.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво