Судар митологије и гламура

Млади италијански дизајнер Димитри помирио је италијанско и грчко порекло и створио колекцију за јесен/зиму 2010/2011. године, коју модни познаваоци називају идеалним спојем гламура, сексепила и митологије.

Као један од јефтинијих немачких градова у којем се уметници радо окупљају, Берлин је зарадио незваничан мото - „сиромашан али веома сензуалан". Интензивне, изазовне вибрације које овај град емитује, према оцени присутних, биле су више него осетне већ на почетку Недеље моде која се одржава од 7. до 11. јула.

Доспети на мапу модних збивања није нимало лако, али се организатори Недеље моде у Берлину веома труде. Ипак, берлинска смотра још се не може поредити са оним у Њујорку, Милану, Паризу, па чак ни у Лондону.

Највише купаца је из Немачке, а тек неколико светских имена, попут домаће модне куће „Хуго Бос" (Hugo Boss) и Келвина Клајна, представљају своје колекције на Недељи моде у Берлину.

Упркос одсуству великих немачких модних брендова са ове модне смотре, Недеља моде у Берлину од оснивања 2007. године константно напредује тако да се број дизајнера који учествују учетворостручио.

Један од последњих дизајнера који су почели редовно да излажу у Берлину је и млади италијански креатор Димитри Панагитопулос који је своје моделе берлинској публици први пут представио у јануару ове године.

Линију за сезону јесен/зима 2010/2011. године дизајнер италијанског и грчког порекла базирао је управо на медитеранским мотивима.

Комбинација гламура, сексепила и митологије коју Димитри потписује одлично је прихваћена у круговима модних критичара, али и купаца, модних новинара и љубитеља „крпица".

Модне богиње блистале су умотане у хаљине од шифона, у плисираним сукњама, у топлим кожним уским панталонама и хеланкама и крзненим капутима.

Будући да је веома наклоњен ручном раду, тридесеттрогодишњи дизајнер се слободно поиграо украсима, али и дезенима.

Колекцијом доминирају црвени, црни, плави и златни тонови на висококвалитетним материјалима попут крзна, ангоре, кашмира и коже.

Капути, бунде и прслуци најразличитијих дужина и боја кројени су тако да истичу фигуру, док интересантни детаљи на раменима и обруби од коже привукли пажњу познавалаца модних кретања.  

За посебно женствен изглед заслужне су црне и беле плисиране сукње и корсет хаљине.

Према оцени извештача из Берлина, Димитри је направио посебну, изузетну модну линију у којој савршено балансира између свакодневне гардеробе и гламурозне одеће за посебне прилике.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво