„Шанел“, цвеће и шљокице

Карл Лагерфелд је још једном доказао да „Шанел“ стил не чине само штофани костими и ниске бисера, a као адекватну замену понудио je мноштво цвећа и шљокица у најновијој колекцији легендарне париске модне куће.

„Шанел" је пре Карла Лагерфелда био синоним за ултраелегантну одећу за средовечне, добростојеће жене. Перфектно скројени костими од вуненог штофа, уз које се обавезно носе ниске (правих) бисера.

Ексцентрични Немац већ готово три деценије, колико је на челу „Шанела", покушава да убеди љубитеље моде да стил легендарне мадмозел Коко подразумева много више - то је одећа за одлучне, самоуверене и, пре свега, модерне жене.

Његова најновија колекција, представљена на Недељи високе моде у Паризу, као и обично одише луксузом, који је овог пута, у инат економској кризи, наглашенији него икада.

Тешки свилени брокат, компликовани извезени цветни мотиви, шљокице, хаљине дужине до колена и максимално модернизовани легендарни костими - то је укратко основа нове колекције коју је Лагерфелд креирао за „Шанел".

Упркос оценама да је колекција „прегламурозна", сам дизајнер тврди да је тежио ка једноставности.

„Уклонили смо све 'вишкове', али нисмо желели да буде превише огољено, минималистички и претенциозно", рекао је Лагерфелд новинарима после ревије.

Сценографија „Шанелових" ревија је увек веома драматична али, одлуком да на писту постави гигантског златног лава, Лагерфелд је превазишао самог себе.

Наравно, и за то постоји веома рационално објашњење - Коко Шанел била је рођена у знаку Лава, и џиновска фигура била је постављена њој у част.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво