Пиратски панк стил Вивијен Вествуд

Панк стил, пиратски и глам-рок елементи које је замешала шок икона британске модне сцене одјекнули су француском престоницом. Летњи модели линије „Англоманија“, представљени на Недеље високе моде, још једном пркосе конвенционалним модним решењима.

Вивијен Вествуд, заштитница панка ватрене косе, није била у Паризу када је на Недељи високе моде представљена колекција за пролеће/лето 2011. године линије „Англоманија", али је њен бунтовнички дух био очигледно присутан.

Према оцени модних познавалаца, колекција представља спој елемената моде седамдесетих и осамдесетих година 20. века са елементима гламура и излетима у панк, пиратски и каубојски стил.

Манекенке у одевним комбинацијама јарких боја или са сламнатим шеширима прикаченим за необуздану косу зачешљану уназад, очних капака у неонским нијансама, корачале су пистом самоуверено.

Пиратске чизме са више копчи, које је својевремено у живот вратила Кејт Мос, трансформисане су у ципеле-чизме са високим потпетицама, отвореним прстима и много, много каишића.

Доста изазовног било је у комбинацији кратких спортских панталона, готово микронских шортсева „крвнички" стегнутих у струку преко исцепаних најлон чарапа пастелних нијанси.

Мини кринолине од материјала са мотивима лишћа носе се уз гардеробу од тила. Метални корсет каишеви представљају контратежу широким оковратницима који богато откривају деколте и рамена.

Дизајнерски тим је за наредно лето осмислио мајце кратких рукава са широким пругама, црним и белим или црвеним и белим, као и избраздане, исечене панталоне, каткад готово у „фронцлама" или врећасте моделе, веома стиснуте у струку.

Управо ти модели највише подсећају на чувену колекцију „Пират" из 1981. године.

Недвна сарадња екстравагантне креаторке са конзервативним брендом „Ли Џинс" (Lee Jeans) оставила је трага и на овој колекцији.

Панталоне од тексас материјала претрпеле су процес „панкизације" у виду металних додатака у бојама бакара и злата или штампане флуоресцентне чипке.

„Англоманија" је једна од три модне линије које креира Вествудова, поред основне, „Голд лејбл", и „Вивијен Вествуд - Ред лејбл".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво