Трикови за лепше ноге

Лепе ноге су, углавном дар мајке природе. Ипак, одговарајућом одећом и обућом можемо знатно да поправимо утисак и учинимо да ноге изгледају дуже и виткије.

Сви жене би, наравно, желеле да имају дуге и лепе ноге, али мајка природа није према свима била једнако дарежљива. Ипак, модни стручњаци тврде да и оне жене које нису благословене феноменалним „ходаљкама", могу саме много тога да учине да поправе утисак.

Одговарајућа одеће и обућа, пре свега, могу да учине да ваше ноге изгледају знатно дуже и виткије и, обрнуто, погрешним избором гардеробе можете додатно да погоршате ситуацију.

Због тога су модни експерти саставили листу од пет једноставних правила којих теба да се придржавате, уколико желите да ваше ноге лепше изгледају.

Један од најважнијих детаља - дужина сукње. Многе жене покушавају да сакрију недостатке сукњама дужине до средине листова, што знатно погоршава ствар.

Наиме, руб сукње или хаљине који досеже до половине листова, чини да ноге изгледају краће и дебље.

Препоручена дужина је до колена, јер ће ваше ноге тако сигурно игледати виткије и дуже.

Друго правило односи се на дужину панталона. Поруб би требало да буде највише центиметар и по од пода. Образложење није потребно - здрав разум говори вам да дугачке ногавице издужују ноге и целу фигуру.

Међутим, избегавајте ногавице које се вуку по поду, изгледаће као да су вас панталоне „прогутале".

Носите ципеле у боји коже. Изгледаће да су вам ноге дуже него што јесу, јер боја коже одаје утисак да су ципеле „наставак" ногу.

Избегавајте ципеле са каишчићима око чланака, бар када носите сукњу, јер оне визуелно скраћују ногу. Поред тога, чланци изгледају дебљи него што јесу.

Уколико не можете да одолите „римљанкама" које су у тренду, носите их искључиво са панталонама.

И на крају, мало шминке чуда чини. Узмите мало креме за самопотамњивање, која у себи има светлуцави пигмент, и нанесите дуж цеванице. Честице пигмента рефлектују светлост и тако истичу обликованост доњег дела ноге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво