Читај ми!

Српски Холивуд, игло у шуми, кућа у стаклу – чари рудничко-таковског краја

Рудничко-таковски крај одавно је познат туристима. Више од тридесет домаћина госте у околини Горњег Милановца дочекује у аутентичним објектима, нудећи им одмор у прелепој природи краја богате историје, уз добродошлицу и старе српске специјалитете.

Топлину дома на имању старом скоро 250 година, на само неколико километара од историјског Такова, Пантелићи деле са гостима који воле чари сеоског туризма.

„Лепо се осећају, домаћа храна, наравно по рецептима одавде из овог краја”, каже Снежана Пантелић из Дренове.

Уз традиционалну добродошлицу, пријатном боравку као „код својих”, доприноси и амбијент правог српског села.

Домаћини су старе објекте прилагодили потребама посетилаца, а породичне предмете и успомене сачували као сведоке прошлих времена. И све несебично деле са туристима.

„Имају да шетају, некад неке и возим негде мало на излет, ако дођу без аута, задовољни су, баш зато што је аутентнично и што је мир и тишина. Ето, то је најважније”, истиче Снежана.

Пространо двориште крај речице у Дренови рај је и за госте који на одмор не иду без кућних љубимаца, па је и то један од додатних разлога због којег се туристи определе за боравак код Пантелића.

Уз традиционална сеоска домаћинства, у рудничко-таковском крају граде се и нови објекти. Неки су потпуно необични, као игло у шуми на Руднику, атрактиван и занимљив млађим генерацијама.

„Имају и џакузи са топлом водом тренутно на овој дестинацији. Имате кућу у стаклу која је предивна, леп додир природе, поглед, видиковац у близини. Можете да посетите и ‘Српски Холивуд’, има стварно прелепих предела”, рекла је Ана Тешић, гошћа из Ваљева.

Од Рудника, са вековном традицијом ваздушне бање, до чувеног таковског краја, туристичка понуда у околини Горњег Милановца последњих деценија све је богатија.

А у прелепим селима госте домаћински дочекују са традицијом и разноликошћу. За све генерације и различите укусе.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара