Студентски Биг бенд из Љубљане у Београд доноси разноврсне стилове џеза и гарантује добру забаву

Биг бенд Музичке академије Унизверитета у Љубљани наступа у Београду. Гости из Словеније у Мадленијануму обележавају значајан словеначки празник – Прешернов дан.

Од свинга до ритмова Латинске Америке, и заиста као и назив концерта, на репертоару – разноврсни стилови џеза. Музичари кажу да тако изазован програм гарантује добру забаву.

„Треба прво радити на тимском делу, то је number one. Онда одабрати песме, фантастичне аранжмане, онда аранжмани су сами по себи изазов за нас и емоција, публика, људи, наша згодба, хисторија праве све то да се осећамо супер“, каже диригент Матеј Хотко.

Биг бенд Универзитета у Љубљани, познатији као „Улаг“ сматра се једним од најбољих студентских Биг бендова на свету. И поред наступа широм Европе, први члан Биг бенда, Матија Марион каже да се Београду увек радо враћају.

„Увек је добро свирати у Београду, публика је стварно добра и супер и сви ми волимо Београд. Предиван град, људи су супер, отворени. Матија увек изабере стварно тешке аранжмане и треба да се пуно вежба и треба пуно имати добру концентрацију“, наводи Матија Марион.

Од класичних свинг мелодија до модерних мешања жанрова уз емоционалну експресивност – Биг бенд из Љубљане нуди праву хармонију ритмова коју доносе искусни музичари.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво