Нови албум Данице Крстић

После дуже дискографске паузе Даница Крстић има нови пројекат, дигитални сингл за ПГП РТС „Девојка је зелен бор садила“, којим најављује нови студијски албум.

Моћни вокал Данице Крстић је препознатљив и буди емоције, а несвакидашњи музички избор даје наду да ће српска традиционална музика имати представнике и у годинама које долазе. Звезда етно музике млада по годинама, скоро две деценије траје на музичкој сцени.

Нови сингл, Девојка је зелен бор садила, најављује нови албум у издању ПГП РТС-а.

„Дејан Аксић је заправо особа са којом сам и отпочела овај цео пројекат. Заправо, РТС нас је спојио. Он је исто колега, с тим што је он из ПГП-а, а ја сам у Радио Београду, а наши смо се на телевизији. И тако смо се заљубили музички једно у друго и после доста година размишљања на који начин би мој вокал и то чиме ја желим да се бавим, на који начин бисмо то спаковали, за објављивање тај материјал који бисмо изложили публици, схватили смо напокон шта је то и ускоро ће публика моћи и да чује тај нови сингл под називом Девојка је зелен бор садила“, објашњава гошћа Јутарњег програма.

Крстићева додаје и да је спот сниман на простору Косова и Метохије, али напомиње да се ова варијанта познате песме коју је она отпевала не чује тако често.

„Заправо, нашла сам само један снимак те верзије. Тако да, надам се да ће то публици да се свиди, јер сматрам да је довољно модерно, а са друге стране, негује и представља све оно што смо ми као народ.“

Дејан Аксић је уједно и шеф Даничиног бенда, а за Нову годину по јулијанском календару ће одржати велики концерт у Бањалуци, поред храма Христа Спаситеља.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара