Читај ми!

Од музичке авантуре седморо пријатеља, до албума „На путу за Јерусалим“ у издању ПГП РТС-а

Чланови музичког састава „Скути“, Сања Латинчић, Оливера Глишић и Драган Латинчић, чији је ауторски студијски албум „На путу за Јерусалем“, са 13 композиција, недавно објавио ПГП РТС гостујући у Јутарњем програму откривају како је албум настао и о чему певају у својим песмама.

У време пандемије коронавируса и карантина, седморо пријатеља се окупило и упустило у музичку авантуру, иако нису професионални музичари.

„То је кренуло од неког дечјег ентузијазма. Кренули смо да направимо те неке лепе духовне песме и дошли смо до студија, и сад седимо овде код вас и гледамо овај наш 'здраво леп' ЦД“, каже Драган Лантинчић, аутор свих композиција.

Сања Латинчић, Драганова супруга и Оливера Глишић иначе певају за певницом, а Оливера свира и гитару, тако је Драган предложио да направе једну групу.

Оливера додаје да је Драган са великим жаром изнео своју идеју, а како је већ кретала пандемија и није могло да се одлази у цркву, онда су ту неку потребну за духовним покушали да надоместе овим заједничким музичким дружењем, не помишљајући да ће довде стићи.

„Бог то уреди да се нађу људи, да се то споји на прави начин. И некако и гласови, нама се гласови врло лепо уклапају и просто људи реагују, кажу, јако пријатно, опуштајуће дјелује. И заправо то нам је био неки циљ“, додаје Оливера Глишић.

Сања Латинчић, иначе психолог по струци, напомиње да иако нису професионални музичари, они су дуго и у музици и у духовности.

„Ја сам од детињства, из школе још певала по хоровима, Оливера такође. Драган исто има неку историју музичку, био је члан различитих, хајде да кажемо, рок група. Тако да, просто ту неку нашу љубав од малих ногу, смо успели да сада, кроз овај албум, изнесемо, да је на неки начин уобличимо са овом духовношћу, која је сад постала најважнији аспект нашег живота“, наглашава Сања Латинчић.

Албум је већ у продаји, а како каже Драган Латинчић, пошто су се обрели у непознатој ситуацији, сада покушавају да се снађу и уклопе.

„Ми смо неким животом живели, који је стандардан неки хришћански наш живот. Али ово је сад ван тог стандарда. Сад крећемо да се уклапамо, да видимо како то, где ћемо свирати и договарамо се већ са доста људи. Чак имамо неке преговоре са неком црквом у Батајници која се гради. Хоћемо и да помогнемо неким хуманитарним концертима, да свирамо, да помогнемо да се изгради та црква“, наглашава Душан Латинчић.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво