Читај ми!

Иван Милинковић спрема музичку магију за наступајуће концерте

Певач препознатљивог гласа, Иван Милинковић, каже да је ових дана са својим бендом „Инфузија“, у седмој брзини, и да пуном паром пробају за наступајуће концерте, међу којима је први већ у среду 29. новембра у Крушевцу.

За Ивана, обавезе попут проба за концерте јесу комплексне, али, како каже, оне су нешто лепо, па их и лако распоређује и у току су припреме за наступе са стилски, широком лепезом репертоара. Концерт у Београду је у МТС Дворани, 11. децембра са почетком од 20 сати.

„У издању ПГП РТС-а је изашао у јануару мој ЦД, са рафинираним фолк нумерама, онда са поп нумерама. Ту су ангажоване етно-теме, етномузике, етно-ворлд… Поред тих песама на концерту, биће традиционала, који се очекују. А наравно, они су преаранжирани, ту ће бити и севдаха, и Македоније, и Црне Горе. Ту ће бити и Србије, наравно. Ту ће бити и омаж нашим певачима, као што су Цуне Гојковић, као што је Станиша Стошић”, рекао је Милинковић.

Најављује још и, када је питању интернационални репертоар, нешто и од евергрина, наполитанске, грчке нумере, како каже – пажљиво биране.

„Биће ми два певачка госта, женска, где ћемо заједно певати дуете. Оне ће певати свака своју популарну или дивну нумеру, заиста. Затим, биће један гост изненађења, у преговорима смо интернационални, требало би. Али, да ме не држите за реч. Ту треба много тога да се склопи. И још један мушки гост видећемо. Оно што је битно рећи, да ће у живом аранжману, у осам нумера узети учешће `Вондер стрингс` или `Гудачки квартет` сјајних девојака, које уз нас заиста слику звучну подижу на једну вишу лествицу и то је оно што бих ја рекао музичка магија, стварно“, каже музичар.

Иван очекује да ће концерт, имајући у виду садржајност, трајати и дуже од два сата. У репертоар ће бити уврштен и Френк Синатра и нумера коју Милинковић воли – My Way. С тим у вези, и концерт носи истоветан назив – Мој пут.

„Верујте, да уживамо на пробама. То је сада већ оно брушење. Знате, оно, када је већ, питају да ли смо спремни. Ми смо спремни одавно. То је то, како бих рекао, она глазура“, изјавио је певач, пред наступ у Крушевцу: „Биће `Вондер стрингс`, и један наш колега, клавијатуриста, биће и перкусиониста са нама, бубњар, који ће, апсолутно једну ту причу да, када је у питању и та ритам секција да подигне на максимални ниво, када је у питању то концертно извођење”, додао је Милинковић.

Изашао је и спот за нову песму Ивана Милинковића по именом Нема назад.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво