Читај ми!

Француска поново победила на Дечјој песми Евровизије

Победница Дечје песме Евровизије у Ници је Зое Клаузур која је представљала земљу домаћина Француску. То је трећа победа Француске на овом такмичењу.

Дечја песма Евровизије одржана је у Ници, а у конкуренцији 16 земаља, победила је Француска, чија је представница Зое Клаузур освојила 228 поена.

Реч је о трећој победи Француске за четири године, пошто је први пут та земља победила 2020. године, а други пут прошле године.

Друго место заузела је Шпанија, а на трећем месту је Јерменија.

Резултате такмичења заједнички је одлучио жири из свих земаља које се такмиче и гласови гледалаца из целог света који су за своје фаворите гласали онлајн.

Србија ове године није учествовала – први пут од 2014. године, а од држава бивше Југославије такмичила се само Северна Македонија. Прво учешће на такмичењу забележила је Естонија.

Дечја песма Евровизије одржава се од 2003. године. Први победник је била Хрватска, а највише победа имају Грузија и Француска, чији су представници тријумфовали по три пута.

До сада је само Пољској пошло за руком да забележи две узастопне победе 2018. и 2019. године.

Србија је као независна држава први пут учествовала 2006. године, а најбољи резултат је треће место које су представници наше земље заузели два пута – Невена Божовић 2007. и Соња Шкорић 2011. године.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво