Вече са Аном Поповић у Београду

Једна од најбољих светских гитаристкиња данашњице, Ана Поповић, наступиће 31. маја пред београдском публиком на концерту на отвореном у простору „Хангар“, у Луци Београд.

Иако је пет пута номинована за награду Блуз, и најчешће је везивана за тај музички правац, Анини наступи подразумевају много више од тога – електрик фанк, џези инструментале и блуз грув са соул женским вокалом и пуно енергије. 

Скоро сви њени албуми доспели су међу првих пет „Билбордових“ блуз листа, а са највећим именима светске музичке сцене наступа у оквиру турнеје сећања на Џимија Хендрикса, делећи бину са звездама блуза и рока, међу којима су Бади Гај, Зек Вајлд, Џони Ленг и многи други.

Одрасла у Београду, у породици у којој је музика одувек играла битну улогу, Ана Поповић заволела је блуз и соул путем очеве колекције плоча, и већ са 15 година почела је да свира његову гитару. Након стицања формалног музичког образовања у Холандији, пут је води у Мемфис, где и данас живи и ради.

У оквиру своје европске турнеје, у „Хангар“ Ана Поповић долази у пуном саставу, са шесточланим бендом.

Карте су у претпродаји на свим „Евентим“ и „Гигстикс“ продајним местима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво