Кад се удруже Бајага, „Поинт бланк“ и Драги Јелић

Момчило Бајагић-Бајага снимио је са београдским блузерима „Поинт бланк“ и гитаристом „Ју групе“ Драгим Јелићем сингл „Кад Месец проспе реком сребра сјај“.

Стихове песме написао је Бајага, док је аутор музике фронтмен „Поинт бланка“ Драгољуб Црнчевић-Црнке.

„Знам годинама Црнкета. 'Поинт бланк' је свирао као гост на нашем 'кишном' концерту на Ташмајдану 1985. године. Велико ми је задовољство и што соло свира Драги Јелић, легендарни гитариста 'Ју групе' и мој идол из младости. Он је то одсвирао у 'slowhand' фазону који веома волим“, истиче Бајага.

До сарадње је дошло на позив гитаристе и певача Драгољуба Црнчевића. „Поинт бланк“ је дуго припремао и пре неколико дана објавио двоструки албум Guitarology - Back To the Roots/Gitarologija - Povratak korenima (у издању ПГП РТС-а) на коме је 15 ауторских песама снимљено у две верзије - на енглеском и српском језику.

Осим Бајаге и Јелића, на албуму гостују, као певачи, Влада Џет, Дејан Цукић, Ђуле из „Ван Гога“, Бора Ђорђевић, Зоран Костић Цане, Дадо Топић, као и гитаристи, Дуда Безуха, Јосип Бочек, Ведран Божић, Влатко Стефановски, Џинџер Божиновић.

„Случајно сам срео Црнкета и рекао ми је да раде овај необичан албум. Понудио ми је да бирам две песме. Одабрао сам ову за коју сам брзо написао стихове и отпевао је. Драго ми је да су се сви ти људи одазвали да учествују на овом интересантном албуму“, каже Бајага.

Према његовим речима, Кад Месец проспе реком сребра сјај се сада појављује у виду Јутјуб сингла као својеврстан предновогодишњи поклон обожаваоцима и то у другачијем миксу у односу на ту песму на це-деу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара