„Џајант сенд“ сутра у Дому омладине Београд

Група „Џајант сенд“ наступиће сутра у сали „Американа“ Дома омладине Београд. Пионири инди-американе стижу први пут у Београд тачно на 30 година од објављивања деби албума "Valley of Rain".

„Џајант сенд“ сутра у Дому омладине Београд „Џајант сенд“ сутра у Дому омладине Београд

Потичући из забаченог Тусона у Аризони, „Џајант сенд“ (Giant Sand) су одувек говорили из позиције апсолутних губитника, оних који се ничему не могу надати у животу.

Њихови визионарски, антиконзумерски став, водио их је стазама којима нико никад није ишао - или су певали најлепше песме на свету или су свирали својеврстан какофонични рок, односно анархични кантри праћен мексичким маријачима.

Хауви Гелб (као солиста наступио је 2006. године у Дому омладине Београда), оснивач и вокал бенда, успешно је током година изградио свој имиџ непредвидљивог рокера и песника из пустиње.

Гелб је својом интимном и непретенциозном поезијом, радикалним приступом бенду, те неконвенционално вођеном каријером, много пута потврдио да је рокенрол сам живот.

Промовишући на европској турнеји недавно објављени албум Heartbreak Pass, „Џајант сенд“ стижу у Београд након напорног концерног лета, које је укључило наступе на највећим фестивалима као што су „Примавера“, „Гластонбери“, „Енд оф д роуд“ и „Пикатон“.

Београдској публици ће се представити певачица Лона Келеј, Брајан Лопез и Габријел Саливан, који имају и богате соло каријере, као и „Петсус ретс“ (Patsus Rats), бенд који предводи ћерка Хаувија Гелба.

Ова турнеја ће, заједно са неколико наступа предвиђених за пролеће и лето наредне године, затворити круг који за бенд „Џајант сенд“ траје већ три деценије.

„Одлично време да се овај састав одмори и да у наредних 30 година почне са нечим новим“, изјавио је Гелб.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара