Читај ми!

Блуз свирка сутра на „Зидићу“

Популарни блуз састав „Котон Пикерс“ из Младеновца, у суботу 5. септембра од 20 часова наступиће на Платоу Милана Младеновића и по први пут ће своју музику представити у оквиру другачијег концепта излагања - свирке на отвореном на „Зидићу“ Дома Омладине у Београду.

Бенд је већ више од десет година активан на домаћој музичкој сцени, а Јован Степић, фронтмен „Котон Пикерса“ каже да је сама та чињеница у оваквим околностима огроман успех и да је бенд веома поносан што толико трају.

„У међувремену смо остарили, сазрели као бенд, и тачно знамо шта можемо и колико вредимо. Дакле, ми смо напредовали, а домаћа музичка сцена је свакако назадовала“, каже Јован.

Њихов првенац Slaughterhouse Blues је објављен 2012. године, када је и награђен за најбоље дебитантско издање за ту годину.

„Наш први албум Slaughterhouse Blues, је по мишљењу многих један једноставно речено одличан албум. Ми смо јако срећни јер смо то успели већ са првим издањем. Планирамо тако да наставимо и покушамо да превазиђемо првенац. Нови албум се може очекивати почетком следеће године“, истиче Јован Степић.

Имали су прилике да учествују на многим фестивалима, а на некима су забележили и значајне успехе.

Фронтмен „Котон Пикерса“ каже да им је један од најдражих успеха освојено прво место на Зајечарској гитаријади 2011. године, али истиче и наступе на Нишвилу, Егзиту и Миксеру који су им остали у лепом сећању.

„Свирке по целој Србији нас сврставају у редове бендова који стално наступају. Наш највећи успех је заправо воља, жеља и страст коју и даље носимо на све наше свирке. Да трајемо колико трајемо и да смо још увек жељни музике - то је наш највећи успех“, наглашава Степић.

Репертоар који су нам припремили за суботу ће, како каже Јован Степић, бити урнебесан као и до сада.

„Претежно ћемо свирати своју музику и искористити прилику да Београду представимо неке од наших нових песама“.

Бенд поздравља концепт бесплатних концерата на Зидићу ДОБ-а и сматра да он пружа прилику бендовима да нешто покажу, а и слушаоцима да нешто чују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво