Читај ми!

Познати ди-џеј у борби против трговине децом

Водећи светски ди-џеј Авићи (Avicii) пажњу својих фанова скренуо је на борбу против трговине децом режиравши два, како пише АФП, прилично узнемирујућа спота. Шведски ди-џеј, један од тренутно најпознатијих, рекао је да се нада да ће своју музику моћи да искористи за чињење добра у друштву.

„Обећање бољег живота често породице и децу доводи у ситуацију да их неки од најодвратнијих људи на Земљи користе као алатке“, навео је 26-годишњи ди-џеј у саопштењу поводом емитовања спотова, преноси Танјуг.

„То је проблем који ће, надам се, изазвати гласнију дискусију, нарочито сада када велики број породица из ратом погођених земаља тражи безбедност и уточиште“, навео је Авићи.

За For a Better Day нумеру са Авићијевог новог албума Stories спот је пун узнемирујућих слика трговаца људима који убијају одрасле и двоје деце како беже кроз поље само да би их полуголе утерали у аутомобил трговаца људима.

Други видео за песму Pure Grinding је такође насилан али нешто мање друштвено оријентисан и показује сукоб гангстера који наликује вестерну.

Авићи, чије је право име Тим Берглинг, режирао је спотове са Леваном Цикуришвилијем у Мађарској.

Мађарска је тренутно у жижи јавности због избегличке кризе и коментара премијера Виктора Орбана да муслиманске избеглице угрожавају хришћанске корене Европе.

Спотови су снимљени почетком лета пре главног налета избеглица за које је Шведска једна од главних дестинација и која, наводи АФП, прима више избеглица од било које друге земље Европске Уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво