Читај ми!

Лавина критика због новог спота Тејлор Свифт

Због спота за песму "Wildest Dreams", снимљеног у Африци, поп звезда Тејлор Свифт нашла се на удару критикe. Било би „историјски нетачно“ да је ангажовано више црних глумаца, брани се режисер клипа Џозеф Кан.

Режисер спота - љубавне приче смештене у Африци педесетих година 20. века, која је од емитовања на интернету прегледана 15 милиона пута - одбацио је критике да је мини-филм колонијалистички поглед на Црни континент, преноси Танјуг.

Иако приход од спота Свифтова уплаћује Фондацији афричких паркова Америке, критичари су напали њен „стереотипни“ поглед на Африку.

„Хвала ти Тејлор Свифт што си још једном доказала да су стереотипи о Африци безбедно на врху америчке поп културе“, навео је Мет Каротентуо који предаје афричке студије на њујоршком Универзитету Сент Лоренс.

Режисер Џозеф Кан каже да je спот Wildest Dreams љубавна прича смештена у Африку педесетих година 20. века и да би било „историјски нетачно“ да су ангажовали више црних глумаца.

„Овде не постоји политички мотив. Наш једини циљ био је да испричамо трагичну љубавну причу у класичној холивудској иконографији“, навео је Кан.

Свифтова, која има готово 63 милиона пратилаца на Твитеру и чији албум "1989" је продат у осам милиона примерака широм света није се огласила поводом критика на рачун романтизовања колонијалних власти у Африци у свом новом споту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво