Читај ми!

Улични свирачи окупираће Нови Сад!

Јубиларно 15. издање Фестивала уличних свирача биће одржано од 3. до 5. септембра у Новом Саду. Oве године наступиће и београдски музичари Мишко Плави и Илија Лудвиг, као и загребачки улични свирач и забављач Давор Перишић.

Мишко Плави је композитор и мултиинструменталиста који се на музичкој сцени појавио још почетком осамдесетих година. 

У соло воде је ушао пре 15 година, када је први пут отишао у Јапан и почео да компонује музику за филмове, где је доживео невероватан успех.

„У Јапан сам отишао са жељом да видим како изгледа свирати на улици. До тада сам с групама свирао на стадионима и трговима, пред десет, педесет или сто хиљада људи, али никад на улици“, прича нам Мишко.

На Фестивалу уличних свирача, Мишко Плави ће извести део свог сталног програма Music Around The World.

Његов млађи колега, талентовани кантаутор и поета Илија Лудвиг, из музичке анонимности изронио је 2007. године, појавивши се на цењеној компилацији Јутро ће променити све?

Данас, Илија је, судећи према најавама његових све чешћих концертних наступа, андергроунд краљ Београда.

Из главног града Хрватске, на Фестивал стиже Давор Перишић, страствени циркусолог и искусни улични музичар.

Од 1999. године активно наступа као кловн и жонглер, а онда и као улични свирач.

У међувремену је направио сопствени инструмент - модификовани контрабас, на који повремено додаје разне друге звучне компоненте.

Пред новосадском публиком и њеним гостима, на Фестивалу ће наступити и: калифорнијска свинг атракција "Phat Cat Swinger", београдски џезери "Belgrade Dixieland Orchestra" и ретро поп-рокери „ВИС Лимунада“, новосадски стендап комичари Дашко и Млађа, ријечки мајстори американе "My Buddy Moose" и још 14 других бендова, појединаца и уметничких трупа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара