Читај ми!

Дечји Евросонг: Емилијина велика подршка из Вршца

Пред полазак на Малту Емилије Ђонин, представнице Србије на овогодишњем „Дечјем Евросонгу“, екипа Дописништва РТС-а из Вршца провела је један дан са њом у родном граду, са њеним другарима и професорима у Основној и Музичкој школи.

Емилијин професор клавира Доријан Цебић, пијаниста и музички педагог, каже да је песма Свет у мојим очима врло захтевна: „Морам признати да ништа другачије нисам ни очекивао од Емилије. Као композитор и концертни пијаниста нисам до сада срео неког тако младог као Емилија, а толико талентованог и са жељом да се развија“.

„Она напредује и у овом пијанистичком програму класичне музике али и као вокал, у сфери поп и савремене музике. Емилија, као млади музички уметник истражује и - докле год истражује, њени апетити за музиком су велики. Зато верујем да ће у песми коју изводи на 'Дечјем Евросонгу' моћи да се искаже у правом смислу те речи, као млади кантаутор“, сматра Цебић.

И Олга Шинковић, директорка Музичке школе у Вршцу (Емилија похађа други разред средње музичке) искористила је присуство камере РТС-а да истакне колико су сви поносни што је баш она представница Србије на „Дечјем Евросонгу 2014“: „Веома смо срећни и поносни што ће Емилија представљати нашу земљу на 'Евросонгу'. И наш град ће тиме добити један други легитимитет. Време ће показати да ли ће бити велика музичка звезда али за све нас овде - она то већ свакако јесте!“.

Емилијини школски другари из Основне школе, њеног осмог пет, посебно су се потрудили да је свечано и срдачно испрате на Малту - школску таблу исписали су порукама подршке и жељама за велики успех на такмичењу.

Оливера Момиров, Емилијина наставница математике и разредни старешина: „Јако смо поносни на њу, изузетна је и као ученица и као личност, срце нам је пуно - уз њу смо и очекујемо најбоље!“.

Емилији Ђонин школски другари поклонили су и „Мајицу среће“, на којој су се сви потписали и поручили: „Уз тебе смо!“.

Европском ТВ аудиторијуму углас су поручили, на српском и енглеском: „Европо, гласај за Емилију, гласај за Србију, 15. новембра!“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво