Читај ми!

Исцелитељске моћи "Bohemian Rhapsody"

Особама које се не осећају најбоље или су нерасположене највише годи слушање песме "Bohemian Rhapsody", легендарне британске групе "Queen", показала је анкета радија Би-Би-Си.

Истраживање је провела агенција "ComRes" у оквиру обележавања „седмице вере“ у свету, којом се између осталог истиче и лековита моћ музике.  

Агенција је 1.000 испитаника понудила да од десет песама изаберу једну која их најбоље утеши.

Након Bohemian Rhapsody на листи следи Dancing Queen групе „Аба“, а Фарел Вилијамс заузима треће место.

Његов хит Happy посебно је популаран међу млађим испитаницима, а на листи су се нашли и хитови Боба Марлија, Робија Вилијамса и Мајкла Џексона.

Више од две трећине испитаника рекло је да воле слушати музику кад се не осећају добро, а скоро девет од десет њих признало је да им музика посебно прија кад су болесни или се суочавају са проблемима.

Bohemian Rhapsody је скоро шест минута дуга песма са албума A Night in the Opera. На првом месту британске топ листе нашла се у два наврата, у новембру 1975. године, када је објављена, а затим и 1991. године након смрти фронтмена бенда Фредија Меркјурија.

У песми која представља својеврсни експеримент појављује се неколико музичких стилова, а иронија је да заправо говори о човеку који признаје убиство.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара