Читај ми!

Сантана, Авичи и Вајклиф певаће на Мундијалу

Финале СП у Бразилу неће бити само спортски спектакл, већ и музички – Сантана, ди-џеј Авичи, Вајклиф Џин и Александрe Пиреш отпеваће пред почетак утакмице званичну химну првенства "Dar um Jeito", на највећој сцени на свету, стадиону Маракана.

Званичну химну Светског првенства у фудбалу у Бразилу 2014. - Dar um Jeito (на португалском Нашли бисмо начин) извешће четири уметника – легендарни мексички музичар Карлос Сантана, хаићански репер Вајклиф Џин, бразилски певач Александрe Пиреш и познати шведски ди-џеј Авичи.

Они ће песму, аутора Аша Пурнурија, два пута номинованог за Греми награду, извести на стадиону Маракана 13. јула пред финалну утакмицу СП, јавиле су агенције.

„Част ми је учествовати на Мундијалу и драго ми је што је ФИФА избрала песму Dar um Јeito за химну првенства. Моја браћа Вајклиф, Авичи, Пиреш и ја једва чекамо јул да поделимо ову поруку светла и наде у Рио де Жанеиру, на највећој сцени на свету“, рекао је Сантана.

Званична химна се тако придружила званичној песми првенства - Ole Ola (We Are One), која је најављена у јануару, а коју заједно изводе америчка певачица Џенифер Лопез, њен земљак и репер Питбул и бразилска певачица Клаудија Леите. Њих ћемо видети на отварању турнира.

Генерални секретар ФИФА Жером Валке се нада да ће званична песма овогодишњег Мундијала поновити успех хита СП пре четири године у Јужноафричкој Републици, Wака Wака, коју је уз домаћу групу "Freshlyground", изводила Шакира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво