Читај ми!

„Дип парпл“ исписао ново београдско поглавље!

Четврти наступ у Београду, први у највећој српској дворани. Легендарни енглески рокери „Дип парпл“ поново су одушевили публику – овога пута око 13.000 гледалаца. Песме са новог албума "Now What?!" наишле су на одличан пријем, али су, очекивано, најинтензивније реакције изазвали стари добри хитови "Perfect Strangers", "Black night", "Smoke on the Water" и "Hush" које су оставили за сам крај концерта.

Група „Дип парпл“ (Deep Purple) наступила је у Комбанк арени. Био је то њихов једини концерт у региону у оквиру ове турнеје, па су и обожаваоци из суседних земаља искористили прилику да чују легендарну групу.

Они су међу најдуговечнијим и најутицајнијим групама у историји рок музике. Почели су са радом још 1968. године, а током 70-тих сврстали су се међу предводнике хард рок и хеви метал сцене, заједно са групама „Лед цепелин“ и „Блек сабат“.

Откада је основана, група „Дип парпл“ је много пута мењала састав. А од 1994. до данас, усталила се управо ова постава коју смо у Београду гледали 2003. и 2006. године (на Сајму), са певачем Јаном Гиланом, басистом Роџером Гловером и Јаном Пејсом, бубњаром, који је заправо једини члан првобитне поставе групе.

У Београд долазе радо, јер се, кажу, овде осећају добро и имају бројне обожаваоце и пријатеље.

Концерт је потврдио сав професионализам ове дуговечне групе, али и страст за свирањем која их, очигледно, покреће!

Београђанима је ово било четврто дружење са „Парплом“, слушале су се песме са новог албума Now What?!, aли и многобројни хитови као посебна поглавља у историји рок музике.

Када се говори о овој групи, чини се да сви придеви почињу са нај...

Они су најутицајнији, концертно најактивнији и најтиражнији, а бројке говоре у прилог томе.

Постоје већ 45 година, њихове турнеје су распродате, а процењује се да су у каријери продали више од 100 милиона примерака албума.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара