Читај ми!

Овације за Маризу и фадо

Моћан глас, врхунски музичари, сјани гости Слободан Тркуља и Фабија Ребордао и ванвременски фадо у испуњеном Центру „Сава“. Мариза је на још једном дружењу са београдском публика показала зашто се за њене наступе тражи карта више.

За још једно дружење са београдском публиком Мариза је напунила Центар „Сава“. Моћним гласом и покретима шака које готово да певају са њом пружила је присутнима два сата квалитетне музике.

Славну Португалку пратила су тројица гитариста (португалска гитара, акустична гитара, бас), бубњар и специјални гости – српски мултиинструменталиста Слободан Тркуља и млада нада фадо музике Фабија Ребордао.

Висока, вретенаста, кратке плаве косе популарна певачица, спајајући традиционални фадо са својим оригиналним нумерама и обрадама других музичара, разиграна, расположена и видно опуштена, причала је са публиком, говорила о првим музичким корацима, о фаду и томе како је уврштен на светску листу нематеријалног наслеђа.

Док је прва половина концерта протекла у нешто стегнутијој атмосфери, после инструменталног дела Мариза се вратила на сцену и првим тактовима традиционалног фада у нумери Primavera разбудила публику.

У сали се аплаудирало, певало, одговарало на Маризина питања.

Снажним аплаузом награђена је и Фабија Ребордао која је са звездом вечери извела Mey Fado и две своје нумере у нешто модернијем аранжману.

Крај концерта био је резервисан за одличног Тркуљу који је извео једну своју нумеру и „асистирао“ Маризи и музичарима у неколико њених.

Заједно су чак и заиграли у меланхоличној, а истовремено живахној песми Boa noite solidao, чијим је акустичним извођењем - које се без микрофона и појачала чуло у целом Центру „Сава“ - завршен официјелни део концерта.

Мариза се вратила на један бис током којег се захвалила публици и музичарима, руковала са готово свима у првом реду и дигла публику на ноге живахним извођењем фадо и новије бразилске џез-поп музике.

„Ово је наш последњи концерт ове године“, открила је певачица и уз осмех обећала да ће се вратити следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво