Читај ми!

„Егзит“ и незадржива снага „ратника“

„Плес ратника“ пун погодак! „Продиџи“, "GBH", "Eyesburn", „Саут централ“ у центру пажње. Потпуни хаос у публици и сати уживања у одличној музици и енергичном плесу.

Обожаваоци групе „Продиџи“ треће вечери „Егзит“ фестивала потпуно су окупирали простор око Главне бине, а већ од првих тактова песме Voodoo People у публици је настао потпуни хаос.

Темпераментни Британци који нису изашли први пут пред публику на Петроварадинској тврђави, у договору са организаторима „Егзита“ осмислили су занимљив концепт „фестивала у фестивалу“, те је простор око Главне бине био потпуно декорисан у знаку "Warriors Dance" фестивала, покренутог од стране чланова чувене групе.

Овај електро-гитарски састав, један од зачетника биг бит правца, и званично је постао миљеник публике, јер иако су на „Егзиту“ наступили трећи пут, атмосфера је и даље била узбудљива, а наступ потпуно убедљив.

Група је извела и неке од својих највећих хитова као што су Breathe, Firestarter и Poison током којих се изнад бине подизао огроман облак прашине, а хиљаде презадовољних фанова у глас певало.

Све бендове и наступе на Главној бини трећег фестивалског дана одабрали су момци из „Продиџија", а први је наступио британски састав "GBH".

У паузи бескомпромисне панк свирке, заједно са многима из публике, бенд се присетио свог претходног наступа у Србији. Панкери из Велике Британије у Београду су били 1992. године, а наступ су оценили као легендаран и вредан памћења.

Од домаћих извођача на Главној бини су били Београђани "Eyesburn" који су показали да и даље умеју да загреју атмосферу до врхунца и публику спремну предају сјајном бенду „Саут централ“.

И остале фестивалске бине синоћ и ноћас угостиле су гитарске бендове, па је публика у околини Рифс енд битс имала прилику да чује пионире ои панк звука „Кокни риџектс“, а пре њих „Тетрапанк“ из Новог Сада и енергични „Хајп!“ из Зрењанина.

На Фјужн бини је такође одјекивала гитара. Пред препуним платоом наступила је Ана Поповић са блуз бендом, перфектно нижући све динамичније и познатије песме, те је од публике измамила овације за бис.

Вече није могло да прође без гитаре ни на реге бини, на којој је наступио бенд из Краљева „Дечија радост“. Живе свирке на реге бини постале су масовно посећене, али је ова бина познатија по томе да на њој музика не престаје до самог затварања капија.

У сенци панк-рок вечери на „Егзиту“, љубитељи електонске музике имали су прилике да чују сјајан наступ цењеног ди-џеја Џефа Мисла, а оно што је посебно мамило пажњу су занимљиви костими играчица и њихов плес на ужадима.

Треће вечери било је осетно више људи него претходна два дана, на свим бинама било је много публике, а на некима, као што је „Сајлент диско" чекало се у редовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво