Читај ми!

„Стонси“ у Хајд парку сјајни и 44 године касније

Тачно 44 године након великог бесплатног концерта, „Ролингстонси“ су поново наступили у Хајд парку. Енергије на сцени било је као да нису прошле деценије, а уз неке песме публика се забављала исто као некада.

Рок група „Ролингстонс" (The Rolling Stones) вратила се у суботу увече у лондонски Хајд парк после 44 године наступом пред 65.000 људи.

Концерту „Стонса" у том парку 1969. године, који је одржан два дана после смрти једног од оснивача бенда Брајана Џонса, присуствовало је 200.000 људи. Концерт је упамћен и по белој одећи коју је тада носио Мик Џегер, као и по Шелијевим стиховима које је посветио Џонсу.

Џегер се синоћ, такође, појавио у белом као и пре 44 године, овог пута за песму Honky Tonk Woman.

„То сам нашао позади", рекао је Џегер.

У односу на 1969. годину доста тога се променило. За разлику од ондашњег бесплатног концерта, за јучерашњи наступ неки обожавоци платили су и 200 фунти (230 евра).

Џегер овог месеца пуни 70, бубњар Чарли Вотс 72, а гитариста Кит Ричардс 69 година.

Искусни „Стонси" деловали су задовољно што су се вратили.

„Да ли је неко био овде 1969?", питао је фронтмен бенда и након што је добио неколико позитивних реакција, узвратио је: „Добродошли назад! Лепо је видети вас опет!"

Легенде британског рока свирале су и песме написане после 1969, али и неке од омиљених хитова из шездесетих попут Sympathy for the Devil, Paint It Black и Gimme Shelter.

Бивши члан групе Мик Тејлор који је за „Стонсе" први пут свирао 1969, придружио се Џегеру, Вотсу и Ричардсу у песми Midnight Rambler.

„Баш смо га нашли у пабу и извукли га на бину пред 200.000 људи", рекао је Џегер синоћ поводом Тејлоровог наступа.

Снимци с концерта од пре 44 године, као и блуз величина Б.Б. Кинга, Џејмса Брауна и Ете Џејмс, приказани су на великом платну на позорници, а у извођењу песме Bitch, групи се придружио млади тексашки музичар Гери Кларк Џуниор.

Концерт је завршен ватрометом и на огромно задовољство публике песмом Satisfaction.

Последњу велику светску турнеју, A Bigger Bang, „Стонси" су свирали од 2005. до 2007. године током које су одржали 144 концерта. Једна од станица било је и београдско Ушће. Турнеја, која је славним Британцима донела више од 550 милиона долара, сматра се једном од најуспешнијих у историји рока. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво