Читај ми!

Стефановски и Маљоковић раздрмали Краљево

Четврте вечери фестивала „Џазибар“ Влатко Стефановски и Јован Маљоковић са пратећим бендовима одушевили Краљевчане на препуном Тргу Светог Саве. Смотру џез звука затварају вечерас Холанђанка Дениз Јана и руско-српски квартет саксофонисте Ивана Пољанског.

На џез фестивалу „Џазибар" (JazzIbar) у Краљеву концерт су одржали „Влатко Стефановски трио" и „Јован Маљоковић Балкан салса бенд". Четврто вече фестивала било је посвећено Лали Ковачеву, чувеном српском бубњару, који је преминуо прошле године.

Одавно Краљевчани нису неког дочекали са толико жеље, носталгије и енергије, као легендарног македонског и југословенског гитаристу Влатка Стефановског, наводи се у саопштењу организатора, уз истицање да је атмосфера инспирисала и музичаре који у овом граду нису наступали дуже од две деценије, па су на препуном Тргу Светог Саве приредили, укључујући бис, скоро двочасовни концерт, који ће се дуго памтити.

Планирани део концерта завршен је ефектним наступом са Градским гудачким оркестром „Црвчанин" и обрадом песме Учи ме, карај ме, мајко.

„Верујем у крилатицу да ће лепота и уметност спасити свет. Поред свих економских, политичких и социјалних проблема кроз које пролазимо, музика и кутура су увек биле утеха за наше изгладнеле душе", рекао је Стефановски новинарима.

Одличну атмосферу направио је и саксофониста Јован Маљоковић са својим „Балкан салса бендом" и репертоаром који чини фини спој џеза, попа и традиционалних звукова, па се на тргу плесало и певало до после поноћи.

„Ево, ово је култура: кад цело Краљево изађе и кад се направи фестивал на којем свирају квалитетни музичари, а све са циљем да се народу пружи културни ниво који заслужује", објаснио је Маљоковић.

У једној од композиција Влатко Стефановски се придружио саставу Јована Маљоковића и на овај начин заједно су одали почаст легенди српског џеза, бубњару Браниславу Лали Ковачеву, са којим су обојица дуго сарађивала.

Вечерас, последње вечери фестивала наступају чувена џез певачица из Холандије Дениз Јана и руско-српски квартет саксофонисте Ивана Пољанског.

Фестивал организује Културни центар „Рибница".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво