Читај ми!

„Сабати“ поново на врху

Култни хард рок и метал бенд „Блек сабат“ вратио се после 43 године на врхове топ листи. Фронтмен Ози Озборн рекао је да је шокиран успехом новог албума „13“ који је убедљиво заузео прво место на британској листи.

Пре неколико деценија прашили су на бинама, а њихов карактеристични хард рок и метал звук, праћен јединственим вокалом Озија Озборна и фантастичним рифовима Томија Иомија, утицао је на будуће генерације и заувек променио музичку историју. Култни британски бенд „Блек сабат" поново се вратио и то у великом стилу!

Њихов нови албум 13 освојио је срца обожавалаца и људи гладних за оним добрим, старим „прашењем" по којем су некада били познати. После пуних 43 године, када је албум Paranoid заузео прво место на британској листи најпродаванијих албума, „Блек сабат" је поново на врху те листе.

Легендарни бенд самим тим је поставио нови рекорд - најдужа пауза између албума који су заузели врх листе. Тиме су потукли Рода Стјуарта, а за Ози каже да постоји веома добар разлог за то.

„Сјајно је што смо успели да потучемо рекорд. Род је попут нас, јер имамо нешто што други људи немају. Данас праве само сра... од музике. Али Род, Елтон Џон и ми смо другачији. Ми знамо свој занат", истиче фронтмен „Блек сабата".

Нови албум је такође успео нешто што се чинило немогућим - да после 35 година поново окупи Озија, Тонија и Гизер Батлера.

„Шокиран сам. Успех албума ме потпуно оборио са ногу. Никада нисмо имали тако брзо пењање на врх листе", објаснио је „господар таме", како су га некада звали.

Чињеница која посебно радује јесте што ће „Сабати" можда наставити са радом, а да ће нови албуми уследити.

„Не желим да обећавам ништа. Требало нам је дуго времена да постигнемо ово и не можемо да чекамо још 43 године да поново будемо на врху", додао је Ози.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара