Читај ми!

„Вајтснејк“ и трећи пут одушевио Србе!

Заједно са 15.000 обожавалаца свих генерација, бенд из Мидлсброа је сјајним наступом синоћ на Калемегдану обележио 35 година каријере. Будите здрави, срећни и не дајте да вас ико уплаши, поручио Ковердејл са бине.

Британски рок бенд „Вајтснејк" (Whitesnake) одржао је синоћ концерт у Доњем граду Београдске тврђаве пред око 15.000 посетилаца, а као предгрупа наступио је домаћи састав „Краљевски апартман".

Други пут да свирају пре славних британских рокера након Ташмајдана 2006. године, „Краљевски апартман" је изашао на сцену са 45 минута закашњења и загрејао атмосферу за Дејвида Ковердејла и друштво.

Уз песму My Generation бенда „Ху" (The Who), чланови славног састава, две године од последњег гостовања у српској престоници, изашли су пред публику, а 15.000 фанова их је дочекало вриштањем.

Give Me All Your Love, Ready an' Willing, Can You Hear the Wind Blow, Don't Break My Heart Again – певао је енергични Ковердејл подижући сталак са микрофоном увис.

„Хвала, Београде! Да ли је ово град љубави?", упитао је и очекивано уследила је песма Is This Love.

„Ове године славимо 35 година 'Вајтснејкa'. То је било невероватно путовање и хвала вам много на невероватној подршци, али на тој епској авантури морало је бити и губитака. Изгубили смо драге пријатеље који сада живе у музици и вашим срцима", рекао је Ковердејл.

Он је песму Gambler посветио преминулим члановима бенда Мелу Галеју, Козију Пауелу и Џону Лорду, а претходно је развио велики транспарент на коме је поред назива групе стајао српски грб.

Након хита Love Will Set You Free, своје вештине показали су соло деоницама гитаристи Даг Олдрич и Реб Бич и бубњар Томи Олдриџ, који је чак бацио палице публици и крај песме Steal Your Heart Away одсвирао рукама.

Ништа мање одушевљење није изазвао ни дует Олдрича и Бича.

„Ово је љубавна песма за све вас који нас подржавате 35 година. Ви сте нам у срцу увек и заувек", најавио је Ковердејл нумеру Forevermore.

Око 23.15 сати био је готов званични део концерта, а добро расположена публика у којој је било припадника свих генерација, хорски је на бис отпевала са члановима бенда Ain't No Love In the Heart of the City, па затим и Here I Go Again и Still of the Night.

Ковердејл је без музичке пратње отпевао део чувене песме Soldier of Fortune из времена када је био у бенду „Дип парплу" (Deep Purple), што су фанови поздравили громогласним аплаузом.

„Хиљаду хвала за ваше гостропримство. Будите здрави, срећни и не дајте да вас ико уплаши", поручио је Ковердејл публици, a затим су се, држећи српску заставу, поклонили док се у позадини чула мелодија We Wish You Well.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара