Читај ми!

Спремите се за „Дугу ноћ“

Сутра од 20 часова па све до раних јутарњих сати публика на „Гуарана Лонг најт 3“ фестивалу ће моћи да ужива у свиркама група „Партибрејкерс“, „Поздрав Азри“, „Џинкс“, „Севдах Бејби“, Хјуа Корнвела из „Стренглерса“...

Трећи „Гуарана Лонг најт" (Guarana Long Night) фестивал биће одржан сутра увече, 30. марта, у три дворане Дома омладине Београда, где ће наступити 15 домаћих, регионалних и страних извођача, као што су повратници „Бабе", некадашњи певач легендарних „Стренглерса" (The Stranglers) Хју Корнвел, „Партибрејкерс", „Поздрав Азри", „Џинкс", „Севдах Бејби" и други.

Улазница за „Гуарана Лонг најт 3" још увек има у продаји по цени од по 1.500 динара на благајни Дома омладине Београда, односно преко мреже „Евентим".

У великој сали ДОБ-а свирају крагујевачки панкери „Човек без слуха", Хју Корнвел, загребачки поп бенд „Џинкс" (Jinx) и електроник-поп бенд „Севдах Бејби".

Хју Корнвел, који је певао „Стренглерс" класике попут Golden Brown, No More Heroes или Always The Sun, долази у Београд у тренутку када концертно промовише нови соло ЦД албум Totem And Taboo (2012), али поручује да његов једноипочасновни наступ на „Лонг најту 3" неће протећи без хитова старог бенда.

„Стварно се радујем повратку у Београд, где сам претходно наступао још са 'Стренглерсима' 1990. године. Надам се да ће се сада људима допасти моје верзије старих ствари бенда, које ћу уживо помешати са песмама са мог новог албума 'Totem & Taboo'", поручује Корнвел.

У сали „Американа" ДОБ-а 30. марта наступиће редом сплитски репери „Дјечаци", култне „Бабе", којима ће то бити повратнички наступ после 13 година паузе, затим легендарни „Партибрејкерс" и „Поздрав Азри", басисте Мише Хрњака и бубњара Бориса Лајнера.

„Мислим да ћемо ми донети светло у ту дугу ноћ", најављује фронтмен „Брејкерса" Зоран Костић-Цане.

Култна супергрупа „Бабе", позната по хитовима Ноћ без сна, Да те видим голу, Ко ме тер'о и Сланина, после 13 година паузе поново се окупила за повратнички наступ 30. марта на „Лонг најт 3" фестивалу у Дому омладине Београда.

„Бабама је увек било најважније да се сви добро забавимо, и ми и публика. Вратили смо се да то сада опет урадимо како ваља, да буде добро расположење, уз чврсту ритам секцију и прангијање гитара!", каже фронтмен Жика Миленковић.

У Клубу ДОБ-а наступиће полазници музичке школе "Modern Music Instructors" (MMI), блуз рокери "Cotton Pickers", алтернативни састав „Синестезија", бенд који је основала глумица Катарина Жутић „Камиказе", новосадски алтернативци "Grate", трип поп музичар Мирко Луковић и победници протекле зајечарске гитаријаде „Бас и стега".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво