Читај ми!

"Kings of Strings" поново у Центру „Сава“

Трио виртуозних гитариста "Kings of Strings" – Томи Емануел, Влатко Стефановски и Штокело Розенберг – свираће 27. априла у Центру „Сава“. Улазнице за концерт за који три краља припремају више изненађења већ су у продаји.

Група "Kings of Strings", коју чини трио светски признатих мајстора гитаре, Томи Емануел, Влатко Стефановски и Штокело Розенберг, одржаће концерт 27. априла у Центру „Сава", најавили су организатори Гитар арт фестивала.

Биће то повратак „краљева жица" у дворану коју су распродали на претходном Гитар арт фестивалу, што ће ове године овековечити и званичним ди-ви-ди издањем и концертним албумом из Београда, као и документарним филмом о својој сарадњи.

После првог заједничког албума First Step и распродате турнеје, трио виртуозних извођача враћа се на место где је све почело и даље у матичној Гитар арт продукцији, али овог пута самостално, изван фестивалског програма.

Емануел, Стефановски и Розенберг у Београд стижу три дана уочи концерта како би припремили публици још једно музичко путовање, са новом и допуњеном сет листом уз још неколико изненађења за љубитеље гитаре.

„Нови наступи у овом саставу чине ме изразито расположеним, јер је реч о реткој прилици и невероватном искуству. 'Kings of Strings' су посебан део наших каријера и нешто што нас, верујем, све заједно веома инспирише. Одлично функционишемо заједно и мислим да је то и публика препознала", оценио је Емануел поводом најављених концерата у Београду, Загребу и Љубљани.

Емануел важи за једног од највећих гитариста данашњице, о чему сведоче и највиша признања магазина Ролинг стоун и Гитар плејер, номинације за награду Греми и похвале колега са којима је сарађивао попут Ерика Клептона, Џоа Сатријанија, Стивија Вондера и Стива Ваја, који је изјавио да је Емануел „најбољи гитариста на свету".

И „отац" електричне гитаре, Лес Пол за Емануела је 2008. године рекао да „има све предиспозиције да буде заиста највећи".

Стефановски је одавно синоним за гитару на Балкану и од оснивања култне групе „Леб и сол" константно обликује своје свирање, од снажних рок рифова до брзих џез пасажа и ритмички непарних песама са југа Европе.

Једна од његових нумера, којој је трио дао нову димензију је песма Џипси сонг/Ех да имам, коју је Стефановски написао за филм Gypsy Magic.

Улазнице за концерт "Kings of Strings" у Центру „Сава" су већ у продаји по ценама од 1.500, 1.900, 2.300, 2.800 и 3.200 динара, док се места могу резервисати у дирекцији Гитар арт фестивала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара