Читај ми!

Марија Дојл Кенеди пева у Београду

На првом Београдском ирском фестивалу, који се одржава од 11. до 17. марта, наступиће и Марија Дојл Кенеди. Приближавајући ирску културу домаћој публици певачица и глумица представиће пети соло албум "Sing".

Певачица и глумица Марија Дојл Кенеди одржаће концерт на првом Београдском ирском фестивалу, који ће бити одржан од 11. до 17. марта на више локација у Београду, најавили су организатори.

Дојл Кенеди иза себе има каријеру дугу више од две деценије. Наступала је на познатим фестивалима као што су "Glastonbury", "Oxygen" и "Cambridge Folk", пред неколико десетина хиљада људи, али и у малим клубовима.

Играла је у филму The Commitments и серији The Tudors. Учествовала је и у прављењу компилације Sirens, на којој су окупљене певачице Пети Смит, Пи-Џеј Харви, Нене Чери, Ани ди Франко и Лиса Германо.

„Извођење уживо пружа веће задовољство од било чега другог. Нешто специјално се дешава када свирате уживо. Ја мислим да је то најбољи начин да поделите песме са публиком. Израз композиција је другачији и под утицајем је публике у просторији. У тим тренуцима и публика учествује у извођењу песме", каже Дојл Кенеди.

На свом првом концерту у Београду представиће пети соло албум Sing.

У оквиру филмског програма првог Београдског ирског фестивала, у бископу „Фонтана" и Кинотеци биће представљена значајна остварења у три селекције: дугометражни (играни и документарни), дечји и кратки филмови.

На програму је остварење What Richard Did Лени Абрамсон, које је награђено на филмском фестивалу у Торонту, затим Good Vibrations, чија је радња смештена у Белфаст седамдесетих година, у време конфликта у Северној Ирској.

Публику очекују и филмови Како је Хари постао дрво Горана Паскаљевића и Triage Дениса Тановића са Колином Фарелом у главној улози.

Београдски ирски фестивал организују ирски локални новинари Јас Камински и Гарет Танасковић Кели и Мирослав Могоровић из продуцентске куће "Art & Popcorn", у сарадњи са амбасадом Ирске у Атини и београдским конзулатом, Ирским филмским институтом, делегацијом Европске уније, Југословенском кинотеком и Домом омладине Београда.

Манифестацију су подржали амбасада Ирске у Србији, Министарство културе и информисања Србије и организација за међународну промоцију ирске културе "Culture Ireland".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво