Читај ми!

„Дарквуди“ и Бисера одушевили Београђане

Питки коктел који су направли џез дама Бисера Велетанлић и момци из „Дарквуд даба“, а затим представили публици у више градова Србије, синоћ је дошао и до Београђана. Играло се и певало, а хитови су се низали од „Вртлога вира“ и „Супер нове“, преко песама „Мило моје“ и „Ручак за двоје“, да би за крај оставили најбоље – „Златни дан“ и „Запремину тела“.

Бенд „Дарквуд даб" (Darkwood dab) одржао је концерт у Центру „Сава", са специјалном гошћом Бисером Велетанлић, а овај необичан спој наишао је на одличан пријем публике у скоро пуној Великој дворани.

Београдски концерт је међу последњим на њиховој турнеји по Србији на којој прeдстављају албум Видимо се.

Састав познат по експериментисању са жанровима привукао је пажњу најразноврсније публике на гостовањима, са познатом џез певачицом, у Новом Саду, Нишу, Параћину, Кикинди, Бечеју, Лазаревцу, Чачку, Сомбору, Зрењанину, а одлична атмосфера обележила је и наступ у српској престоници.

Након песама Вртлог вира, Стварност, Супер нова, Колотечина... момци су се повукли, а Василу Хаџиманову на сцени се придружила Бисера Велетанлић, дочекана громогласним аплаузом.

У пратњи Хаџиманова отпевала је Не плачи. Следила је песма Потаман, коју „Дарквуд даб" није до сада уживо изводио, јер им је недостајала певачица, а затим и нумеру Два са новог албума коју су заједно снимили.

Публика је имала прилику да чује и обраде хитова Мило моје и Ручак за двоје које је цењена џез певачица изводила још седамдесетих година прошлог века, а овога пута у маниру „Дарквуда".

За други блок подсећања на хитове београдског састава посетиоци су већ поустајали са својих места и играли уз Трећи Вавилон, Шећер, Дорћолац.

На бис, „Дарквуд даб" и Бисера Велетанлић извели су још једну заједничку нумеру са албума Видимо се, Нешто сасвим извесно, а позвана аплаузима окупљених, Бисера се вратила у пратњи Хаџиманова и разнежила публику хитом Златни дан.

Видно дирнута реакцијама публике, уступила је сцену члановима „Дарквудима" који су, након баладе, присутне раздрмали песмом Запремина тела.

Док је Бисерину песму публика певала хорски, уз „Дарквуд даб" мало ко је остао миран.

На основу такве реакције рекло би се да и ни Београђанима коктел који су направили алтернативци и џезерка и није био толико необичан колико би то могло да делује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво