Читај ми!

Гитарски велемајстор у Арени

Стив Вај, по мишљењу публике и стручњака један од најбољих гитариста свих времена, најављује велики спектакл у Арени. Власници специјалног пакета упознаће овог велемајстора гитаре, слушати тонску пробу и кући отићи са вредним сувенирима.

Амерички гитариста Стив Вај, који ће у оквиру турнеје "The Story of Light" наступити у „Комбанк арени" 30. октобра, још једном се нашао у Топ 10 најбољих гитариста свих времена.

Наиме, чувени магазин "Guitar World" организовао је такмичење на којем су гласањем читаоци изабрали 100 најбољих гитариста свих времена.

Такмичење је било својеврстан турнир, систем са испадањем у којем су гитаристи били супротстављени „један на један", саопштено је из „Комбанк арене".

Вај се нашао на одличном 10. месту листе, док је прво место припало Едију ван Хејлену. На другом месту налази се Брајан Меј из групе "Queen" а на трећем и четвртом су гитариста бенда "Rush" Алекс Лајфсон (рођен као Александар Живојиновић) и Џими Хендрикс.

Вај ће на наступу у Арени показати београдској публици своје умеће на бројним гитарама из чувене "Ibanez JEM Steve Vai" серије.

Посетиоце концерта изненадиће и новом гитаром необичног изгледа, на којој ће извести песму The Ultra Zone – у питању је јединствена "Emerald Ultra" гитара, коју су за њега направили дизајнер Алистер Хеј и ирска компанија "Emerald Guitars".

За време свог боравка у Београду, овај гитариста ће се срести са својим фановима који су преко његовог званичног сајта обезбедили ексклузивни "EVO Experience" пакет.

Ова врста улазнице омогућава обожаваоцима да присуствују тонској проби, упознају се са Вајем као и да добију копију ручно исписане партитуре, трзалице и каиш за гитару са његовим аутограмом.

Вај у Београд долази са својим бендом као и певачицом Беверли Меклелан, финалисткињом прве сезоне певачког такмичења "The Voice".

Током своје 30 година дуге каријере, Вај је продао 15 милиона албума и освојио бројна признања међу којима су и три Греми награде.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво