Читај ми!

„Човек и труба“, љубав дуга три деценије

Бобан Марковић је три деценије на сцени, са сином Марком свира 10 година. Двоструки јубилеј обележиће новим песмама. Албум „Човек и труба“, 15. по реду који је настао у музичкој кухињи прослављених трубача, биће представљен у Гучи 10. августа.

Славни трубачи, отац и син, Бобан и Марко Марковић са оркестром, представиће албум Човек и труба 10. августа, најавили су представници београдског музичког фестивала „Ринг Ринг" на којем су, као и у Гучи, Марковићи често наступали.

Промоција је затвореног типа и одржаће се у 19 часова у кафани Лав, на брду изнад стадиона у Гучи.

Иако су већи део пролећа радили у студију на снимању албума, мајстори трубе Марковићи одржали су концерте у Грчкој, Мађарској, Чешкој, Аустрији, Италији, Француској, Белгији, Луксембургу, Турској, Словенији и Норвешкој.

Петнаести албум који излази из кухиње Марковића, под именом Човек и труба односи се на три деценије дугу каријеру оца Бобана и деценију заједничког свирања са сином Марком.

Осим затворене промоције намењене новинарима Бобан и Марко Марковић са оркестром одржаће музичко славље на стадиону у Гучи.

Улаз је слободан, а почетак је у четвртак 9. августа, у поноћ, одмах након што Шантел, њихов добар друг и сарадник заврши наступ на стадиону.

Бобан Марковић је вишеструки победник „Драгачевског сабора", двоструки мајстор трубе, и прави амбасадор трубачког сабора, који широм Европе већ годинама шири причу о смотри у Драгачеву, као месту за уживање и добар провод.

Након победе 2001.године, одлучио је да се више не такмичи, али редовно наступа ван такмичарског дела, из поштовања према Сабору, саборашима и свим љубтељима трубе.

Како је истакнуто у најави, због бројних концерата и снимања у иностранству, Бобан, Марко и чланови оркестра немају често прилику да свирају у Србији, те је зато наступ у Гучи увек посебан.

Последње издање за светско тржиште Golden Horns доживео je хвалоспеве критичара, а да су најбољи трубачки оркестар на свету Марковићи су доказали и у серији трубачких двобоја са румунским оркестром „Фанфаре ћокарлија".

После Гуче очекује их наступ на Меморијалу Шабана Бајрамовића у оквиру „Нишвила" и серија концерата у Шпанији, Норвешкој, Италији, Француској, Немачкој, Швајцарској, Румунији, Црној Гори, Грчкој, Босни и Херцеговини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво